Feb 25, 2015

Mustafa shpalos detaje të planit qeveritar, premton punësim

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka shpalosur disa nga objektivat që planifikon t’i arrijë me programin katërvjeçar të qeverisjes.
Mustafa gjatë një konference për media, tha se ky plan do të shfrytëzohet edhe në konferencën donatorëve që do të mbahet më 6 mars, për të caktuar prioritetet e qeverisë për investime.
Numri një i qeverisë ka thënë se me këtë strategji, do të shtohet numri i të punësuarve, përfshirë edhe ata sezonal.
I pyetur nëse me këtë plan qeverisës do të arrihet të zbatohet premtimi parazgjedhor për punësim, Mustafa ka thënë se me punësim sezonal, brenda dhe jashtë vendit, do të mund të arrihet, por pa dashur të jep numra.
Kreu i ekzekutivit ka thënë se në kuadër të këtij plani, do të krijohet edhe fondi për zhvillim e punësim, përmes të cilit, sipas tij, do të arrihen këto objektiva.
Lidhur me problemin që dy partitë e koalicionit qeverisës, po hasin me partnerin e tyre nga komuniteti serbe “Listën Serbe”, Mustafa nuk ka pranuar të jep ndonjë hollësi.
Ai ka thënë se nuk është në dijeni për kohën se kur ky subjekt politik do t’i ribashkohet qeverisë. Ndërsa, ka bërë të ditur se deri më tani, nuk i është vënë asnjë kusht nga Lista Serbe.
Mustafa gjatë kësaj konference ka folur edhe për vdekjen e fëmijët të një familje nga komuna e Vitisë, në kufirin Serbi-Hungari, duke thënë se ndjenë keqardhje për këtë, por ka fajësuar prindërit e tij, për papërgjegjësinë e treguar.

No comments:

Post a Comment