Feb 25, 2015

Gruevski: Incizimet me porosi të Verushevskit kanë filluar në vitin 2010

Në pres konferencën e cila është në vijim, kryeministri Nikolla Gruevski thotë se përgjimet janë bë me pajisje të MPB-së, por me porosi të Zoran Verushevskit, i cili ka korruptuar dy të punësuar në MPB, , raporton "Lajm". 
Bisedat janë incizuar në dy mënyra, tha Gruevski. “Mënyra e parë: sipas dëshmisë dhe pranimit në procedurë hetimore, personi Z.v. Ka korruptuar dy persona që i kanë ndihmuar të incizojnë dhe për këtë kanë fituar para. Dy personat e kanë pranuar këtë vepër para gjykatës. 
Personi G.V. pasi është përballë me dëshmitë e prokurorisë e ka pranuar veprën dhe ka pranuar se e ka korruptuar personin Z.K. i cili ëhstë inxhinieri më me përvojë në MPB, që punon me mjetet për përcjellje të komunikimeve. Për këtë ai ka marrë para në disa raste. 
Personi Z.K e ka pranuar këtë ofertë dhe i ka përgjuar të gjitha personat që janë kërkuar me porosi të Z.V. Ata para organeve gjyqësore kanë pranuar se kanë qenë të bindur se materiali i përgjuar do të ju dorëzohet vetëm shërbimeve të huaja dhe se asnjëherë nuk do të publikohen. 
Incizimet kanë filluar që nga viti 2010. Me këtë ranë në ujë akuzat se pushteti qëdnron pas përgjimeve. Mënyra e dytë ka qenë përmes pajisjeve mobile, nga qendra e qytetit, në të shumtën e rasteve nga ora 12 deri në ora 18. MPB ende nuk ka arritur t’i zbulojë këta persona sepse bëhet fjalë për persona me përvojë”, tha Gruevski. Ai poashtu ka thënë se incizimi i bisedës me Zoran Zaevin në kabinetin e tij është bë me kërkesë të prokurorisë, pasi Gruevski ka paraqitur në prokurori se Zaev po e shantazhon. 

No comments:

Post a Comment