Feb 25, 2015

Berliner Cajtung: Gruevski sillet si diktator

Kryeministri Nikolla Gruevski sillet si një diktator. Kështu shkruante gazeta gjermane “Berliner Cajtung” në një shkrim kushtuar Maqedonisë. Gazeta shkruan edhe për aferën e përgjimeve ndërkohë që lidhur me kërcënimin për padinë ndaj liderit të socialdemokratëve Zoran Zaev për shkak të zbardhjes së përgjimeve joligjore, theksohet shqetësimi i qeverisë gjermane se përveç “përfaqësuesve të padëshiruar të shoqërisë civile qeveria sulmon dhe opozitën parlamentare. Gazeta nënvizon se “viktimat e parë nga përndjekja shtetërore në Maqedoni tani kanë fituar azil politik në Gjermani, mes tyre edhe një zyrtar i policisë nga pakica shqiptare”. Nga ana tjetër edhe pse vend kandidat për në BE, punët në Maqedoni zhvillohen si në Bjellorusi dhe Egjipt, theksohet në shkrim, ndërkohë që “në Shkup kryeministri Gruevski gjithnjë e më hapur vepron si një diktator” konstaton mes tjerash gazeta./alsat-m

No comments:

Post a Comment