Jan 29, 2015

Shkarkohet muftiu i Prilepit nga Sulejman Rexhepi

Lajmin mbi shkarkimin e muftiut Mustafa Topaloski e mësojmë nga gazeta ditore "Dnevnik", ku njoftojnë se në një mbledhje të Reisit Sulejman Rexhepi i shoqëruar nga Afrim Tahiri dhe disa imamëve të Prilepit, kreu i BFI-së ka shkarkuar muftiun në fjalë, i cili ka përvojë 13 vjeçare si mufti dhe i njeti nuk ka marrë asnjëherë rrogë nuk iu është paguajt të ardhurta pensionale. Një nga shumë arsyet qenka se egzistojnë paknaqësi qytetare lidhur me organizimin e jetës fetare në Prilep dhe rrethinë nga muftiu, Topaloski. Kjo muftini numron pak banor musliman, e shquar me probleme të llojit të ndërtimit të xhamijave, kthimit të pronës dhe fushveprimit të strukturave radikale islame në disa xhami, por gjithashtu nën akuzën se bashkëpunon me strukturat e VMRO DPMNE-së në Prilep. Atë çfarë e deklaron muftiu Topaloski është se nuk ka të bëjë fare me paknaqësi qytetare, por çështja është tek kreu Sulejman Rexhepi i cili shkarkimin e tij nuk e ka bërë sipas kushtetutës së BFI-së, nuk e ka bërë në form të shkruar por vetëm në atë gojore e që e ka të pa qartë arsyen e shkarkimit të tij.
Pas këtij vendimi të Reisit, Sulejman Rexhepi parashtrohen një sërë dilemash ku mes tjerash të mundësojn parashtrimin e shumë pyetjeve: Edhe sot e kësaj dite akoma nuk u rindërtua Çarshi xhamija në Prilep? Pse nuk kthehet vakufi, pse mungojnë organizimet fetare? Nëse sipas Rexhepit, muftiu Topaloski është i afërt me strukturat e partisë maqedonase në pushtet, atëherë a duhen të sanksionohej bekimi i Sulejman Rexhepi që ia bëri Kryeministrit, Nikolla Gruevski? 
Nëse bekimi i tij lidhej për t'iu afruar Gruevskit për interese fetare rmbetet akoma e pa qartë çështja e mosrindërtimit të Çarshi xhamisë në Prilep që u dogj nga vandalist në vitin2001!? 
Për të njejtën xhami muaj më parë në profilin e tij Sulejman Rexhepi kishte postuar se: Tani rradhën e ka Marjan Risteski të sanksionohet nga Allahu pasi i gjithë grupi që kishin marrur pjesë në djegijen e xhamisë përjetuan vdekjen.


Në anën tjetër djali i tij, Zeglul Rexhepi trajnon xhudistë të Klubit Proleter nga Prilepi të përkatësisë maqedone në konviktin e shkollës së Medresesë Isa Beu. Për këtë kemi dëshmi fotot dhe shkrimin në murin e tij të facebook javë më parë tek lajmi që publikuam mega skandal i kreut Sulejman Rexhepi dhe djemve të tij me titull: " Skandal në Medresenë Isa Beu të Shkupit".

No comments:

Post a Comment