Translate

Tuesday, January 27, 2015

Përdhosja e Medresesë nga gjuetarët e derrave të egër

OPINION

Përdhosja e Medresesë nga gjuetarët e derrave të egër

Plotësisht ishin të drejta deklaratat e atyre që thoni se Sulejman Rexhepi është gjuetar derash, kohën e tij më tepër e harxhon në gjuajtje të derrave se sa për problemet e muslimanëve dhe Islamit. Nëpërkëmbja e Medresesë Isa Beu nuk mund të bëhet prej askujt tjetër përpos prej atij që gjuan maleve derra të egër.

Altin Suma

Ngjarjet e fundit që flasin për shkollën fetare të Medresesë Isa Beu me histori shekullore e me traditë profesionale të madhe më bënë të harroj ngjarjet e Parisit me revistën Charlie Hebdo! Këtë që prezentuan mediat është më tragjike se vrasjet që u bënë në Paris. Skandalet skanë të ndalur me kreun e BFI-së Sulejman Rexhepi, i cili nga dita në ditë nuk bënë asgjë tjetër përpos skandal mbi skandal. Vallë, viti 2015 a do të hynë në historinë tonë si vit i skandaleve të BIM?                                                                                                                          Medreseja Isa Beu ishte hallka kyqe e zhvillimit të Islamit dhe mbijetesës së shoqërisë muslimane të vendit, kur mbi këto të dyja komunizmi dhe çdo sistem tjetër politik inskenon si ngjarja dhe rasti i “Charlie Hebdo”. Populli musliman edhe përkundër dhunës dhe presionit që përjetoi nga gjithë ata që kishin synim kryesor rrënimin dhe nënçmimin e vlerave islame, megjithatë arrijtën që të përkrahin këtë shkollë dhe të dhurojnë edhe gjërat më të shtrejta për të.
Më kujtohen thirrjet e ndryshme dhe apelet e shumtë që bënte Bashkësia Islame gjatë këtyre viteve për të përkrahur arsimimin dhe edukimin e teologëve të ri, por asnjëherë nuk do besoja se në atë shkollë do të bëjnë trajnime klubi i Xhudos i udhëhequr nga djali i Sulejman Rexhepi, Zeglul Rexhepi. Befasia është edhe më e madhe kur Kreu i BFI-së në çdo paraqitje flet fjalë të mëdha për këtë shkollë për vlerat e kësaj shkolle për autoritetin e saj, ndërsa në të kundërtën lejon përdhosjen nga xhudist të cilët vijn nga shtete të ndryshme të Ballkanit.           Me çfarë të drejte ka guximin Sulejman Rexhepi që të keqpërdorë konviktin e kësaj shkolle, të bëhen harxhime të panevojshme dhe të nëpërkëmbet mundi i popullit musliman? Nuk mbetet muaj ku nëpër xhamia nuk kërkohet ndihm për Medresen. Shumë e paqartë del në shehs ajo çfarë kërkojnë imamët kundrejt asaj çfarë bënë kreu i BFI dhe djemt e tij. Plotësisht ishin të drejta deklartat e atyre që thoni se Sulejman Rexhepi është gjuetar derash, kohën e tij më tepër e harxhon në gjuajtje të derrave se sa për problemet e muslimanëve dhe Islamit. Nëpërkëmbja e Medresesë nuk mund të bëhet prej askujt tjetër përpos prej atij që gjuan maleve derra të egër.                                                                                                                 Në saje të kësaj nuk mund të harrohet as drejtori i kësja shkolle i cili hesht për pisllëkun që ka ndodhë, për nënçmimin që i bëhet vatrës së dijes dhe edukimit, për fyerjen që iu bë nënës së shkollave tona. Sa pakurrizor që qenka drejtori i saj Prof. Idrizi, ky që gjithandej flet me ashk për Medresenë Isa Beu! Ashkun e tij të rrejshëm të kamufluar mbi supet e medresesë janë të pafalura, nuk ka mëshirë për këtë njeri që pshtyu krenarinë e muslimanvë atë siç thoshte vetë ai: “ Emblema e Medresesë Isa Beu është populli dhe në brendi janë bijtë e bijat më të mirë të sajë.” Sa e madhe është kjo fjalë por fatkeqësisht e thënë nga një pakurrizor i pashpirtë! Haram të qoft ndihma, lëmosha, kontributi, sakrifica ( kurbani) që jep, ndanë dhe dhuron populli musliman. Të pafajshëm janë bijt edhe bijat e kësaj shkolle, por tragjike është njeriun që udhëheq këtë shkollë.  Djalli është armik i besimtarit, ndërsa ata që përkrahin veprat e djallit janë të djallëzuar, por mos harroni se sadakaja e besimtarit është arma më e fort për t’i shkatërruar djallin dhe të djallëzuarit.                                                                 Tallja me shkollën tonë islame është vepër që duhet sot të largohet pakthim Sulejman Rexhepi nga BFI, nga paraqitja e tij në publik, nga ekrani i TV dhe gjithandej ku ka musliman. Vepra e tij është më e rënda që iu është bërë ndonjë herë në histori, Medresesë Isa Beu. Një menaxhim i përdhosur normalisht se të bënë që kurrë të mos e ndihmosh më këtë shkollë. Qeverisja me institucionin e Bashkësisë Islame, Sulejman Rexhepi ka bërë që familja e tij të instalohet në çdo vrimë të BFI, për të kontrolluar çdo gjë dhe për të poseduar gjithçka. Vërtet nga kjo ngjarje pres që të ketë protesta në Medresenë e Isa Beut të organizuar nga vetë nxënësit e saj dhe të punësuarit gjegjësisht nga stafi akademik i kësaj shkolle. Katërsheja që bënë kërdi mbi autoritetin e Medresesë dhe vlerave tona si popull musliman, duke u nisur nga Sulejman Rexhepi në krye të BFI, drejtori i Shkollës dhe nga dy djem e tij Zuhejr Rexhepi dhe Zeglul Rexhepi. Këtu nuk mundemi të bëjmë paralelizëm në mes të terroristëve në ngjarjet e Parisit lidhur me revistën Charlie Hebdo dhe të gjuetarëve të derrave të egër të familjes Rexhepi, ngase këta të fundit bëjnë mbytje mbi njerëz dhe mbi kafshë të egra.

1 comment :

  1. hahah pallavra...jeni fare te kot ju skupi24

    ReplyDelete