Jan 22, 2015

MEGA SKANDAL: Dështoi komploti i Reisit Sulejman Rexhepi kundër Muftiut të Shkupit Ibrahim Shabanit


Si duket kësaj rradhe dështuan përpjekjet e Reisit Sulejman Rexhepi për shkarkimin perfid nga pozita e Muftiut të Shkupit Ibrahim Shabanin,
Ky dështim i tij kësaj rradhe si duket vjen si pasojë e asaj se Muftiu Ibrahim Shabani gëzon përkrahjen e pjesës dërmuese të anëtarëve të organit të Muftinisë së Shkupit.
Sipas burimeve me të cilat disponon Portali ynë, bëhet fjalë për njërën nga mbledhjet e Muftinisë së Shkupit në të cilën njëri nga anëtarët e Muftinisë së Shkupit respektivisht Bekim Dibrani Imam në xhaminë e fshatit Sillare e Epërme përndryshe njeri i afërt i Sulejman Rexhepit, ka pasur instruksione dhe përkrahje të parezervë nga Reisi për t'i propozuar të njëjtit shkarkimin e Muftiut të Shkupit.
Si duket i lartpërmenduri duke përdor gjuhën e urrejtjes dhe nxitjes, ka provuar që përmes lobimit dhe bashkëpunimit me Miftar Islamin të realizojnë projektin të përgatitur nga Sulejman Rexhepi. 
Gjithashtu, i njëjti duke kërkuar kinse rregullimin e statusit të Imamit, ka pasur për qëllim  të krijoj opinion se kinse për gjendjen e krijuar të Imamëve të Shkupit fajtor kryesor është Muftiu i Shkupit e jo Reisi Sulejman Rexhepi. 

Përndryshe Sulejman Rexhepi në mesin e hoxhallarëve dhe besimtarëve të Maqedonisë njihet si lider i cili në të kaluarën dukshëm ka rrënuar raportet dhe harmominë fetare ndërmjet  Muftinisë së Tetovës dhe Bashkësinë Fetare Islame, kurse më vonë këtë ritëm të përçarjes dhe rrënimit të harmonisë është munduar dhe mundohet ta krijoj edhe në Muftininë e Shkupit. 
Në vazhdim të kësaj ju paraqesim bisedën e zhvilluar në Viber ndërmjet dy anëtarëve të Muftinisë së Shkupit Bekim Dibranit përndryshe Imam në fshatin Sillare e Epërme dhe Miftar Islamit-Imam në xhaminë e Mustafa Pashës në qendër të Shkup, prej të cilës shihet se njeriu lojal i Sulejman Rexhepit me instruksione dhe përkrahje të tij, ka provuar të shkaktoj krizë institucionale në Muftininë e Shkupit.

                                                                                         

Bisedën e tyre në verzionin të shkruar word mund ta lexoni në vijim;   


Bekim Dibrani: Slm
Miftar Islami: Als
                        Si je beko
Bekim Dibrani: Elh mire         
                           Taj sije
                          Aije ne mledhje neser
Miftar Islami: Mir elham
Bekim Dibrani: Ej per punen e
                           imamave Sikimi
                          Met kerkun un
                          mendoj te bojm ni
                          takim me krietarin
Miftar Islami: Kur
Bekim Dibrani: Te kerkojm ndim prej ato
                        Ta shohim do ta qesim
                      ne mledhje punen e imamave  
                     Qka o puna
Miftar Islami:Ta shohim neser shka kan me than
Bekim Dibrani: Mthiri skenderi per mledhje
                         Qera here sabedini thirke
Miftar Islami: Aha
Bekim Dibrani: Po e kum qu ne r s
Miftar Islami: Saben a?
Bekim Dibrani: Po
Miftar Islami: Pse
Bekim Dibrani: Pse i thash
                         do e kerkojm
                       doreheqje
                      Prej muftis
                       Aj u hallakat
Miftari Islami: Jabe
                        E paske prek ntel
Bekim Dibrani: I kallxova krietarit
Miftar Islami: Shka tha
Bekim Dibrani: Tha detifaroj ato te muftinis
                            Me ismetin o sham keq i idhnum
Miftar Islami: Pse
Bekim Dibrani: sedi
                            Alo
                           Ej sitshkojsh me ker aki ven tum marsh
Miftar Islami: selam
Aije xhall o bek
Bekim Dibrani: Alejkum selam
                          Hoxho
                         Elh majr taj sije
Miftar Islami: Elham
Bekim Dibrani: Me pun si kalon
                            Baba si osht
                         Qka ka treje?
Miftar Islami: Mir valla shkojm e shtajm
                        Ka ju xhi ka naj sen
                        Ke hup krejt
Bekim Dibrani: Majr me zor valla
                        Dita dites
Miftar Islami: Hajrolla
A don me e lan a
Bekim Dibrani: Valla shoq skum ra moti te posht
Baba nana misafir kan shku ngjermani
Un ka shpija
Lopen e mjeli
Miftar Islami: Hahah
Bekim Dibrani: Valla qeksha sekam menen me najt
Miftar Islami: Paske hi nmaxhe
Bekim Dibrani: Po po
                           Paqare
Miftar Islami: Ku me shku naj kun me hup me ja ci at nan
Se nuk na do kurkush
Bekim Dibrani: Vallai makan pru te huna
Miftar Islami: Haha
Bekim Dibrani: ije Tuepa se zvanin hiq
Ato per vete valla jan tu jetu
U knaqen
Miftar Islami: Sva najn karri kujkujna
Edhe pak do ta coj edhe mdoket se do ti coj nkarat
Bekim Dibrani: Pak me ju than diqka kcejn si plaka nkater
Miftar Islami: Jam tu bo saber
                        edhe pak
Bekim Dibrani: Un sedi qka menojn
Sabedini veq shtremt mkshir
Miftar Islami: Haha
Bekim Dibrani: Un sja fajti
Miftar Islami: Xhi ka
Bekim Dibrani: Si e shava muftin
                         Aj kcej tha taj kane kundra neve
Thash po kundra Muftis
Tha un jam me muftin
Thash Epra edhe kunder teje
Jo mduket njer sa nuk largoet kjo 4-sha
Kto ekan ba sitveten muftinin
Miftar Islami: A de dalin najher
Bekim Dibrani: Po neje imi ato qka I qesim
Miftar Islami: O na I cesmi
Bekim Dibrani: Krietari mtha lipni un ushkarkoj
Miftar Islami: Ama mos na vajn mjekrat be na frajkna
Bekim Dibrani: Jo ner jo
Miftar Islami: Inshalla kurr
Bekim Dibrani: Po neje hoxhallart duet unik tjemi
Miftar Islami: O beko krejt hoxhallart bithaxhi rasva
Bekim Dibrani: Po qati osht puna
Miftar Islami: Kur tvere puna krejt hikin
Bekim Dibrani: Po po
Per qat kina met qetu
Sham hak na kan Muftinija
Miftar Islam: Ooooo ktinve mos me van bo hallall nanicka ka me ju ci
Bekim Dibrani: Qat perosnallen danak qe na vajn neve met drejt Muftinija u desh ke me na pagujt
Miftar Islami: Haki ka me I zan
Bekim Dibrani: Kur hallall zva boj
Miftar Islami: Hahaha
Bekim Dibrani: Per qat sna ebojshin rogen nbank me mar
Miftar Islami: Ene babes tem I ka ardh danoki tha do ti msheli nanen ka me va ci
Allsatin ka me van pru
Bekim Dibrani: Na majten perdit lerta vajn
Po neje imi tu shujt
Ato jan tui gra
Miftra Islami: Te hanen a dot jesh nsfillare
Bekim Dibrani: Jo be
Miftra Islami: Tposhtme
Bekim Dibrani: Qfarti
Dvi me IPA ato ka reklaoen a
Mthiren mthan lajmroje ne hidbe
Un zva futa hiq
Shif kur daeqes ne fb
Miftar Islami: A det jese krijetari
Bekim Dibrani: Muftinija nuk e organizon ket manifestim por rinia e sillares
Sma mer menja
Nese esht aj ene une vaj
Banvaki se kan thir
Miftar Islami: Aha
Bekim Dibrani: Oti 30.000 den mir shin rog
Muftija 42.000 den
Plus meditjet
Miftar Islami: Edhe dnevnicat mos haro
Bekim Dibrani: Plus ato
Miftar Islami: Ej hajde se edhe une jam aty
Edhe dalmi pim nja kafe
Bekim Dibrani: Nese krietari nuk osht une jo
Sen I kshiri vec nervoz bana
Miftar Islami: Ashkojn sigurt?
Bekim Dibrani: Kush
Miftar Islami: Tmuftinis
Bekim Dibrani: Ashtu than
                           Po kurse
Miftar Islami: Aha
Ej neser a je ne Nerez
Bekim Dibrani:  Jo
Miftar Islami: A tkan thajr
Bekim Dibrani: Jo kush organizon
Miftar Islami: Nerezi
Bekim Dibrani: O shoq un veq ju kum than, po edhe kshtau e kuptojn se un jam me ket
Kshire kur te thujn kto te muftinis be organizojm
Miftar Islami: Hahahah
Neve na kan thajr me kna mevlud edhe ilahije
Bekim Dibrani: Po mir
Miftar Islami: Ama prap ato e marin bajrakin
Bekim Dibrani: Krietari mtha aj senati nuk ishte gjali majr
Miftar Islami: Jo be
Pse
Bekim Dibrani: Po valla
At nat te nura qe folke krietari
Kurse ki ipaha kallxu ismetit
Miftar Islami: Jo be une non stop jam me ta
Bekim Dibrani: Me kan
Miftar Islami: Me senadin
Bekim Dibrani: Qashtu mtha be
Miftar Islami: Aha
Bekim Dibrani: Mo ithuj taj denizen
Miftra Islami: O bek
Bekim Dibrani: Kurt a shoe sagllam ka me I than
Miftar Islami: Nuk osht bo mo kurkujt me I besu
Kush
Bekim Dibrani: Krietari
Valla Miftar jo be vlla
Qka jan ba kto njerz kshtau
Pedera
Miftra Islami: Valla beko zor u bo
Ej duku bojm muhabet
Bekim Dibrani: Veq krietari o nan lujtem kejt njerzit I di kto te muftinis te rijasetit te merdeses va din krejt
Ok
Shifemi
Kismet sa ma frik
Miftar Islami: Po po une inshallah dot vij te hanen ka sfillarja edhe zatekmi


No comments:

Post a Comment