May 2, 2017

RIJASETI NUK KA PIKË RESPEKTI NDAJ MULLA SULËS

Rijaseti tashmë është vonuar shumë në sjelljen e një vendimi përmes të cilit do tia ndalonin rreptësisht paraqitjet publike Mulla Sulës, të cilit i është rrasur mendja se është gjeni dhe se i lejohet të pallamudë gjithçka që i vie në mend. Tashmë është konstatim i përgjithshëm i të gjithë shqiptarëve myslimanë në botë se, Mulla Sula, sikur edhe vetëm një ajet kuranor ta citojë, do të vërshohet nga një lum i tmerrshëm kritikash, sharjesh e ofendimesh
Shkruan Haxhi Isa Xhaviti
Në një intervistë më të re të Sulejman Rexhepit, dhënë një televizioni mëhalle (TV Globi, Gostivar), edhe një herë u dëshmua konstatimi i oponentit të tij, ish-sekrearit të përgjithshëm të BFI-së, H. Afrim ef. Tahirit, i cili thotë se, nëse dëshironi të njiheni me kapacitetin e mjerë intelekual të Mulla Sulës, veç jepjani mikrofonin në dorë dhe shikjeni se çka llapanguz!
I thirrur në një emision politik, për të debatuar për situatën e fundit politike pas ngjarjeve në Parlament, i vetëpolitizuar deri në palcë, Mulla Sula akuzon kishat dhe priftërinjtë se si janë politizuar së tepërmi.
Mulla Sula, që në fillim të bisedës i kritikon të gjithë mediumet dhe mbarë opinioin shqiptar i cili, sipas tij, ka shumë dëshirë të gjurmojë pas së kalurës, se jemi popull që shumë na intereson e kaluara, kurse nuk meremi me të tashmen, me të ardhshmen. E thotë këtë Mulla Sula, ish-anëtar i organeve të ndryshme socialiste, që të gjitha antishqiptare, sepse të kaluarën e ka berbat, e ka tepër të fëlliqtë, prandaj apelon që mos ti kthehen të kaluarës që e shquan si pionier të denjë të Titos.
Edhe nga kjo intervistë televizive u pa se Mulla Sula ka ngelur fillikat vetëm, në botën e vet të lajthitur, askush nuk brengoset për higjienën e tij mentale, madje as Rijaseti, si organ më i lartë kolektiv i BFI-së. Në fakt, Rijaseti tashmë është vonuar shumë në sjelljen e një vendimi përmes të cilit do tia ndalonin rreptësisht paraqitjet publike Mulla Sulës, të cilit i është rrasur mendja se është gjeni dhe se i lejohet të pallamudë gjithçka që i vie në mend. Tashmë është konstatim i përgjithshëm i të gjithë shqiptarëve myslimanë në botë se, Mulla Sula, sikur edhe vetëm një ajet kuranor ta citojë, do të vërshohet nga një lum i tmerrshëm kritikash, sharjesh e komentimesh të personalitetit të tij nult. Prandaj, sikur vetëm pak respekt të kishte Rijaseti ndaj Mulla Sulës, nuk do ta linte më të dalë në opinion, por, do ta mbante në krye të vendit që e ka uzurpuar si psikopat dhe do ta trajtonte më tepër si “prijës simbolik” se sa të realtë.
Sepse, çdo paraqitje e Mulla Sulës, e iriton opinionin e gjërë shqiptar. Për secilën hapje të gojës Mulla Sula shahet nga qindra mijëra myslimanë të vendit dhe më gjërë. Rijaseti nuk mban llogari në këtë njeri të cilit i shahet nëna e ndjerë, të cilit i shahet gruaja e ndjerë, vajza, rejat e çka jo tjetër. Ose nuk ia interpetojnë të gjitha ato cunami reagimesh të cilat nuk shprehen madje as për armikun më të madh momental të shqiptarëve.
Videoja e cila paraqet momentin kur Mulla Sula e lutë Allahun e Madhërishëm që ta bekojë Nikolla Gruevskin, dinsëzin dhe antishqiptarin më të madh që ka pasur Maqedonia, tashmë po qarkullon nëpër qindra kanale të YouTube-s dhe është parë e komentuar prej miliona shqiptarëve të cilët kanë postuar miliona reagime dhe sharje të rënda për Mulla Sulën. Të gjitha këto të shara drejtpërdrejt shkojnë edhe në adresë të BFI-së, si Institucion që e duron uzurpimin e Mulla Sulës, dallaverxhiun, matrapazin, vjedhësin, zhvatësin, tradhëtarin, elementin krimogje më të madh që nga themelimi historik i këtij Institucioni. Është diku ndër vite ndonjë mëkat i madh i këtij Institucioni i cili kaq shumë po vuan, po nëpërkëmbet e po përçmohet nga çizma okupuese e Mulla Sulës. Nuk ka okupator në botë që nga themelimi i njerëzimit e deri më sot, që nuk i ka ardhur fundi. Kjo do ta gjejë edhe kët pacient sklerotip të denjë për kurim nëpër spitalet përkatës.

No comments:

Post a Comment