Mar 6, 2017

SULEJMAN REXHEPI PAS SHKUARJES NË BEOGRAD, NUK DUKET NË TAKIME ME KRERË FETAR (FOTO)

Kreu i Bashkësisë Fetare Islame, Sulejman Rexhepi pas vizitës që ia bëri ''kreut të BI- Serbisë'' morri kritika dhe shkaktoi reagime të mëdha nga zyrat e Bashkësive Islame të rajonit. Reagimet nga këto institucione zyrtare për Sulejman Rexhepin ishin në mënyrë publike duke e quajtur '' Përçarës të Muslimanëve''. Askush nuk e ka të qartë deri më tani se pse Sulejman Rexhepi e vizitoi këtë Bashkësi Islame dhe më pastaj pse Bashkësitë Islame të rajonit të reagojnë?! Mediat  e vendit dhe rajonit këtë vizitë të Sulejman Rexhepit e llogaritën si skandaloze, andaj edhe kritikat vazhduat pa ndërprerë. Sipas burimeve të ndryshme për kreun e BFI-së do të pësojnë sanksione nga institucionet zyrtare islame të rajonit për tendencat e reja të tija mbi përçarjen e muslimanëve të Ballkanit. Pas kësaj vizite që realizoi Sulejman Rexhepi në Beograd, ai nuk është takuar më me asnjë lider fetar të Ballkanit edhe pse kishte rastin që të takohet në Tiranë për 25 vjetorin e revistës ''Drita Islame'' dhe për 25 vjetorin e Xhamisë ''El- Hidaje'' në St.Galen të Zvicrës./fokusi/
 
 

No comments:

Post a Comment