Mar 1, 2017

Ivanovi akoma nuk ia jep mandatin Zaevit

Presidenti Gjorgje Ivanov sot në pres konferencë, ka theksuar se pengesa për mandatin e Zaevit është platforma shqiptare e cila është përgatitur në një vend të huaj, njofton TetovaSot.
“Platforma e përgatitur nga një vend i huaj është pengesë për t’i dhënë mandatin liderit të LSDM-së Zoran Zaev” tha presidenti Gjorge Ivanov në fjalimin e tij drejtuar qytetarëve.
Ja çka tha Gjorgje Ivanov në konferencën për shtyp:
“Negocimi i një Platforme nga një shteti tjetër është shkelje e sovranitetit të qytetarëve. Në zgjedhjet është votuar për programet partiake, jo për platforma pas zgjedhjeve të një shteti tjetër. Nuk ekzistojnë kërcënime që do të më detyrojnë mua për shkelje të Kushtetutës, por ne ju inkurajojmë që sjellin padi penale kundër meje dhe kundër të gjithë atyre që janë se në çfarë gjendje të varur e çojnë RM.
Platformae e huaja pas-zgjedhore nuk mund të jenë bazë për formimin e një qeverie. Ne nuk kemi shtet rezervë. Qytetarët mund të jenë të qetë. Për sa kohë që unë jam president nuk do t’i japë një mandat partive që kërkojnë të përmbysin sovranitetin e saj, “tha në fjalimin e tij Ivanov.

No comments:

Post a Comment