Feb 6, 2017

Opinion: NJË ËNDËRR E KEQE QË…

Shkruan : Sermet Sulejmani
Nuk e di, mbase Muki dhe Gjylimskara na qenkan patriotë të kohës së re? Të cilës kohë dhe të cilit atëdhe, se s’po e marr vesh? A, po… Si jo. Bile jam jashtë mode. Pse jo Muki?! Aha, e mora vesh, – ai na qenkërka ”revulucionarë”, demek si Çegevara! Po çka (zoti më ruajt), nëse unë kandidoj si Muki tek shkau ‘’më i keq’’ tek, (edhe njëherë më ndjeni), tek VMRO-ja, hë?! Atëherë do t’më ‘‘progllësajtish – ”izdaicë’’, a?!… Ouuu, po pse kështu!? Mendja më shkonte kudo, mbase edhe të shkulesha, sado pak nga këto ndjesi marimangash që m’a rikthenin kujtesën si shiritin mbrapsht, sa më erdhi në mendje ai gazetari i njohur i televizionit jugosllav të viteve nëntëdhjetë që përpiqej që me ‘’çdo kusht’’ ta ringjallte Jugosllavinë. Ju kujtohet? Jo?!… Ishte gazetar e moderator, si ky i yni, Muki, një far Goran Miliq që ishte me familje të përzier, me baba kroat dhe nënë serbe, e që ’’ ëndërronte për një shtëpi ”jugosllave” ku do të jetonin të lumtur, pa luftë, si jugosllavë, në atë ‘’vëllazërim-bashkim’’, të gjithë popujt e Jugosllavisë, që në atë kohë po digjej flake. Kështu ngjet ”ëndërra” e Mukit dhe mukianëve shqiptarë të nahisë tonë… sot!…, e megjithatë të mundshme për të, e provizor për të tjerët, ngase ishte i privilegjuar të ëndërronte ashtu, njëso si ky Muki ynë që po përpiqet të na bindë se Maqedonia ‘’e tij’’ do ta na sjellte shtetin e ‘’mudësive të barabarta’’ mes popujve që jetojnë në të! ‘’Ashkollsën’’, be Muk! Bravo që arrite t’i bindësh për pesë vjet se atdheu ynë është Maqedonija, atë që unë dhe shokët e mi nuk arritëm t’i bindim tridhjetë vjetë se shqiptarët kanë një atdhe!… Bravo, Muki!… Bravo po të them, bravo që arrite më shumë se ne që e donim Shipërinë dhe shqiptarët – në një atëdhe!… ‘’Bravo’’ Muki!…

No comments:

Post a Comment