Feb 10, 2017

Mundi i huaj nuk mund të jetë aktivitet i Mulla Sulës

Se diçka nuk është në rregull me Bashkësinë Fetare Islame në RM, kjo tashmë është më se e qartë por, nuk është hala e qartë se kush po tallet më së shumti me këtë Institucion të shenjtë për muslimanët e vendit. A ka shërbim për informim ky Institucion a jo? Nëse ka, a janë normal ata njerëz të këtij shërbimi, a e këshillojnë kryetarin e tyre dhe a i tregojnë se çka është e hajrit dhe çka është e trishtimit, a dinë tia tregojnë kryetarit të vet se çka është informatë e çka është propagandë, çka është aktivitet dhe çka është tallje e menderës! Shërbimi për informim i kësaj Bashkësie të Mulla Sulës ka dëshmuar se është tepër injorante, është jasht çdo linje të interesit kombëtar dhe në shërbim të djallit e të gomarit!
Vetëm futuni në faqen e Bashkësisë islame të Mulla Sulës, www.bfi.mk dhe do të shihni se çka ka aty, çka trajtohet si aktivitet i BFI-së? Në mungesë të aktiviteteve, në mungesë të ideve dhe të projekteve “BFI” e Mulla Sulës ka nisur që ti përvetësojë aktivitetet e huaja. Kësaj radhe e përvetësojnë një aktivitet të një kompanie nacionale maqedonase nga Gjevgjelia, e cila në një panair ndërkombëtar në Rusi paska marrur medalje të artë për prodhimet e veta. Se çka ka aktivitete të BFI-së në prodhimin e produkteve të kësaj kompanie këtë e di vetëm Mulla Sula. Tani hapen dilemat në mos Mulla Sula është aksionar në këtë kompani ndaj dhe i mrekulluar nga ky sukses e shënon edhe në veb faqen e bashkësisë së vet islame!
Turpi i radhës ky që i ka ndodhur BFI-së. Ata që do ta lexojnë këtë informatë në këtë veb faqe, do të ndjehen shumë të fyer, sepse, aty përveç që do ta hasin një reklamë për një kompani nacionale maqedonase, do të dëshpërohen deri në acarim nervash nga përpjekja e Mulla Sulës për ta promovuar barasvlerën e gjuhës shqipe me atë maqedonase dhe, në këtë përpjekje, do të mundohen ta shkrijnë tekstin shqip e maqedonisht! A janë normal këta të sektorit për informim apo tashmë janë kërrusur deri në tokë para Mulla Sulës dhe janë në gjendje të durojnë edhe të padurueshmën.
Kompania Vori e Gjevgjelisë nuk është as kompani nacionale shqiptare, as kompani nacionale fetare, por, thjesht është maqedonase, e cila, e ka blerë licencën hallall dhe kjo nuk do të thotë se angazhimi i kësaj kompanie me të gjithë punëtorë e vet duhet të jetë aktivitet i BFI-së.
A mos është ky publikim i kësaj informate si inercion nga gëzimi që firmën tonë na e dekoron nëna jonë Rusi! Turpi nuk ka brirë. Vetëm hapeni veb faqen e bashkësisë islame të Mulla Sulës dhe, mjerisht, do të skuqeni nga turpi i djallëzisë së Mulla Sulës me bashkpunëtorët e vet.
Edhe diçka! Çka do të ndodhte sikur në veb faqen e KOM-it të botohej një informatë për kompaninë nacionale shqiptare-muslimane, për shembull, për ''Dauti komercin’’!

No comments:

Post a Comment