Oct 10, 2017

A do të aktivizojë Spanja “nenin 155” për Kataluninë?

Një det me bluza të bardha të shtunën (07.10) në Barcelonë. Ky ishte simboli i paqes në sheshin Plaça Sant Jaume në qendër të Barcelonës.
Mijëra vetë iu bashkuan një thirrjeje anonime për protestë. Qëllimi i protestuesve ishte që të dyja palët si kryeministri, Mariano Rajoy dhe presidenti i Katalonjës, Carles Puigdemont të zhvillojnë dialog mes tyre.
“Të dyja palët duhet të ulen me njëra-tjetrën dhe të bisedojnë, kështu nuk vazhdohet më“, u shpreh një protestues. Ndërsa një tjetër thekson, se “sikur të kisha parë një flamur katalonas apo spanjoll do të isha larguar menjëherë”.
Vetëm flamuj të bardhë shiheshin në protestë me mbishkrime: “Na lini të flasim”. Një protestuese e re u shpreh se “kjo është një lëvizje popullore, dhe jo partiake”.
Shumë vetë janë të shqetësuar se çfarë do të ndodhë, nëse presidenti Puigdemont të martën shpall pavarësinë.
A do të aktivizojë Spanja nenin 155 dhe do t’i heqë autonominë Katalunisë? Si do të reagojnë përkrahësit e separatistëve? Do të ketë dhunë?
Të gjitha këto janë shqetësimet e pjesës tjetër të katalonasve, krahas separatistëve.

Në emër të "Besës" për mashtrime të mëdha klasike

Pa'besa dhe mashtrimi i madhe që ju bëhet qytetarëve Kumanovarë në emër të së drejtës dhe vlerave kombëtare nuk kanë fund. Vallë, edhe për të satën herë Kumanova dhe qytetarët e saj duhet të jenë pjesë e çdo testi dhe manipulimi?! Tani me këta qytetarë mundohet të manipulon ashiqare Lëvizja Besa përmes strukturës së saj. Pikërisht këta mundohen t'ua fshijnë kujtesën kolektive qytetareske dhe ti detyrojnë qytetarët të mendojnë se këta janë parti e re politike si dhe për herë të parë marrin pjesë në zgjedhje lokale, andaj qytetarët Kumanovarë detyrimisht duhet t'i përkrahin pavarësisht çka ofrojnë edhe nëse nuk e realizojnë. Kjo i ngjanë fjalës së "hoxhallarëve": "Mos na kshyrni se çka bëjmë e si veprojmë, por ndëgjoni çka ju flasim". Kjo sjellje flet se kjo strukturë e degës në Kumanovë ka hile të mëdha dhe është mashtimi i rradhës që u servohet qytetarëve në emër të Besës. Kjo struktur dikur ishin që të gjithë në BDI për 15 vite në të gjitha ciklet zgjedhore, arritën të marrin gjithçka dhe asnjëherë të mos bëjnë asgjë përpos që vrasin, mashtrojnë dhe grabisin popullin. Nuk ju pengoj as një rastë apo proces i montuar politik kundër popullit të vet, burgosja dhe nëpërkëmbja e nderit të familjes shqiptare, andaj sot dalin me listë për këshilltar komunal pa fije turpi. Një nga ata është Florim Ymeri me detyrë si policë kufitar i dënuar me burg për mitmarrje tashë në liri me kushtë. Kjo është pa besa që ju bëhet Kumanovarëve me një metodë më ndryshe përmes njerzëve që u kanë marr 'haraç' vëllezërve tanë gurbetçarë. Ky korrupsion duhet të vazhdon tani edhe në kshillin komunal, andaj përpjekja e ndrimit të partive politike është mashtrim i ri për këta qytetarë që po sprovohen vazhdimisht. Për këta njerëz vlen proverba popullore: "Ujku qimen e ndryshon, por zanatin nuk e harron". Turp për këta që thirren në emër të Besës për një pa besë të re./sotinfo/

Sep 24, 2017

VELIJAJ: SHEFI I PROKURIMIT NË MPB KËRKOI 100 MIJË EURO PËR SHTIMIN E FAQEVE TË PASAPORTËS

Por, një kontingjent pasaportash me një yll në kartën e të dhënave ishte sjell nga kompania austriake OeSD. Natali Velijaj, ua kishte tërhequr vërejtjen austriakëve për këtë detaj që nuk ishte i miratuar në grupin punues në të cilin ishin pjesëmarrës, Blerim Rexha, Blerim Camaj, Bekm Hoxha, etj.
Austriakët sipas Velijajt, kishin zgjedhur mënyrë tjetër që këto pasaporta të pranoheshin – ryshfetin.
Për secilin furnizim që nuk ishte i paraparë me kontratë, austriakët sipas Velijajt u jepnin ryshfet zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme. Një kontingjent prej pesë mijë kopjesh të pasaportave i kishte sjellë kompania në Kosovë. Ato pasaporta do t’u shpërndaheshin ambasadave të huaja, pikave doganore, shteteve të tjera për t’i njoftuar me dukjen dhe përmbajtjen.
Pjesa e mbetur duhej të shkatërrohej. Por, edhe për këtë ishin kujdesur austriakët: jepnin ryshfet që asgjë të mos u shkonte dëm atyre.
Në pjesën e tretë dhe të fundit të intervistës, Natali Velijaj ka folur për detaje teknike të menaxhimit të kontratës dhe furnizimit me pasaporta.
Kërkesat e austriakëve plotësoheshin gjithmonë
Velijaj zbulon tendencat për rritjen e numrit të faqeve të pasaportave në këmbim të ryshfetit, deri tek përfshirja e Ministrisë së Punëve të Brendshme në kontrabandë për llogari të kompanisë OeSD.
Mes tjerash, ajo shpjegon se si ishte bërë pranimi i makinave që mund të prodhonin vetëm 2 mijë e 500 pasaporta për tetë orë punë e jo 3 mijë e 700 siç parashihej me kontratë.
Bile, MPB-ja kishte lejuar që edhe dy makinat rezervë të mos silleshin fare. Krejt këto në këmbim të ryshfeteve.
Ajo tregon se në gjithë Ministrinë ka pasur kamera, pos në zyrën e Besnik Berishës dhe Bekim Hoxhës. Aty, madje nuk ka mundur askush të futet me telefon.
Ajo thotë se për t’i pranuar pasaportat me yll, austriakët ua kanë dhënë zyrtarëve të MPB-së, 7 mijë euro ryshfet. Këto para thotë se i kanë marrë Besnik Berisha, Abedin Mehmeti dhe Arben Osmani. “Unë vetë ia kom dhanë 7 mijë euro në zyrën e Besnikut”, shton ajo.
Velijaj përmend një detaj tjetër të një pagese të austriakëve për firmën e Bujar Canollit, e hapur dy ditë para deponimit të 150 mijë eurove.
“Prej atyre 150 mijë eurove, 80 mijë euro ia kom dhanë Besnik Berishës në Ministri të Punëve të Brendshme. Me mua ka qenë Bujar Canolli”, thotë ajo.
Ajo tregon se si importi i pasaportave fillimisht kishte shkuar në emër të Ministrisë së Punëve të Brendshme. Tregon se për dhjetë ditë ishte bllokuar kamioni me pasaporta në Kullë.
“Shoferi ka qenë kroat. 10 ditë kërkush nuk e ka hapë kamionin në terminal. Është dashur të ndërrohen dokumentet nga emri i MPB-së në emër të ‘Constalking EU’. Kamioni është lëshuar pasi është paguar dogana dhe TVSH-ja.
Përfshirja e MPB-së në kontrabandë për llogari të kompanisë austriake ishte konfirmuar edhe nga raporti i Auditorit Gjeneral të Kosovës.
Ministria e Punëve të Brendshme kishte regjistruar tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH) për pasaportat biometrike dhe pajisjet tjera të sjella në Kosovë nga kompania austriake, ani pse me kontratë obligohej ta bënte kompania OeSD.
Neni 16 i kontratës parasheh një gjë të tillë.
Raporti i Auditorit Gjeneral  

Sep 17, 2017

Qeveria: Të gjitha institucionet shtetërore të garantojnë zgjedhje të lira dhe korrekte

Në prag të Zgjedhjeve Lokale 2017, Qeveria në seancën e saj të 26-të solli deklaratë për angazhime për zgjedhje të lira dhe korrekte dhe i mbështet parimet bazë që kanë të bëjnë me të drejtën e çdo qytetari të Republikës së Maqedonisë për të marrë pjesë në kryerjen e funksioneve publike, në mënyrë të drejtpërdrejtë ose jo të drejtpërdrejtë, përmes përfaqësuesve të përzgjedhur në mënyrë të lirë, për të votuar në zgjedhjet me votim të fshehtë dhe të kenë mundësi të barabartë për t’i nxjerrë qëndrimet e tyre politike.
Qeveria, gjithashtu, miratoi Udhëzim për mënyrën e veprimit të ministrive, organeve tjera të administratës shtetërore dhe organizatat administrative, si dhe Udhëzim për ndalesën e shfrytëzimit të sendeve të tundshme dhe të patundshme në pronësi shtetërore gjatë procesit zgjedhor, kumtoi shërbimi qeveritar për media.
Me këto udhëzime konfirmohen drejtimet për mënyrën e veprimit të ministrive, organeve tjera të administratës shtetërore dhe organeve drejtuese të funksionarëve të cilët udhëheqin me organet shtetërore, si dhe të të punësuarve në organet shtetërore gjatë zbatimit të zgjedhjeve parlamentare, presidenciale dhe lokale nga dita e shpalljes së tyre dhe gjatë procesit zgjedhor, si dhe drejtimet për mënyrën e veprimit të ministrive, organeve tjera të administratës shtetërore dhe organizatave drejtuese në lidhje me shfrytëzimin e sendeve të tundshme dhe të patundshme në pronësi shtetërore gjatë procesit zgjedhor.
“Vendosja dhe përforcimi i proceseve dhe institucioneve demokratike është përgjegjësi e përbashkët e Qeverisë, qytetarëve dhe partive politike, se zgjedhjet e lira, korrekte dhe demokratike janë faktori kyç për gëzimin efektiv të të gjitha të drejtave dhe lirive të njeriut”.
Qeveria iu bëri thirrje të gjitha organeve dhe administratës shtetërore t’i ndërmarrin të gjitha masat e nevojshme ligjore, si dhe hapat politike dhe institucionale për t’ua garantuar të drejtën e pacenueshme zgjedhore secilit qytetar.
Me Deklaratën e sjellë, Qeveria, iu bëri thirrje edhe të punësuarve në organet e administratës shtetërore të paraqesin raste eventuale të presionit deri te organet shtetërore dhe nëse konfirmohet keqpërdorim, do të ndërmerren masa të duhura.
Me këtë, Qeveria e Republikës së Maqedonisë angazhohet se do të veprojë me vendosmëri dhe në mënyrë të palëkundshme në promovimin dhe zbatimin e kapitujve demokratikë gjatë procesit të zgjedhjeve, thuhet në kumtesën nga shërbimi qeveritar për mediat.

Kriza në Myanmar: Kombet e Bashkuara japin shansin e fundit

ung San Suu Kyi si lider de fakto i Myanrmar ka shansin e fundit që të ndalojë ofensivat ushtarake.
Kjo është mundësia e fundit që i është dhënë këtij shteti pas detyrimit që ju është bërë mijëra njerëzve, kryesisht, myslimanë Rohingya, që ta lëshojnë shtetin, shkruan BBC.
Antonio Guterres ka thënë për BBC që nuk do të ndrynin tash “tragjedia do të ishte absolutisht katastrafike”.
Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se ofensiva mund të arrij deri në spastrim etnik.
Në anën tjetër Muanmar ka thënë se po i kundërpërgjigjet sulmit vdekjeprurës të muajit të shkuar dhe se civilit nuk janë cak.

Aug 16, 2017

Selfisti, Grubi kandidat për tu bërë i pari i "Shkupit"

Artan Grubi, deputeti dhe shefi i kabinetit të kryetarit të BDI-së, Ali Ahmeti sërish pritet ti hyjë garës për zgjedhjet lokale. Burime partiake nuk përjashtojnë që Grubi të rikandidohet për Qytetin e Shkupit, pasi që ai ishte kandidat edhe në zgjedhjet e kaluara lokale.
“Po nuk përjashtohet mundësia e rikandidimit, pasi që arriti të sigurojë një numër të madh të votave. Por është Ali Ahmeti ai që më në fund do të vendos për çdo kandidaturë, ndërsa është e qartë se do të shkohet në garë me figura të reja partiake”, theksuan për Ina, burime partiake pranë BDI.
Grubi në zgjedhjet lokale katër vite më parë arriti të fitojë rreth 40 mijë vota në Qytetin e Shkupit. Ai ishte edhe ndër më të votuarit në BDI në këtë cikël zgjedhor.

Qeveria vendosi për: tarifa e lirë e rrymës, dy ndërrime në çerdhe dhe kuzhina popullore

Qeveria në mbledhjen e fundit të mbajtur deri në orët e vona të natës ka miratuar disa vendime të rëndësishme, informon INA.
Gjatë shqyrtimit të raportit vjetor të punës së Komisionit Rregullator për Energjetikë, ndërsa  theksua se Ligji për zbatimin e tarifës së lirë për furnizim me energji elektrike duhet të jetë ndër ligjet prioritare dhe se për këtë siç u nënvizua nuk ka pengesa për zbatim.
Gjatë mbledhjes qeveritare u shqyrtua informata për aplikimin e ndërrimit të dytë në institucionet publike për fëmijë – çerdhet për fëmijë në Maqedoni. Për këtë propozim, Qeveria angazhoi Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale që të kërkojë mendime nga të gjitha palët që tangojnë këto institucione.
Qeveria vendosi edhe për projektin hapja e kuzhinave popullore që të zgjerohet në shumë komuna, të cilat duhet të angazhohen në implementimin e këtij projekti.(INA)

Jul 24, 2017

Eko-vetëdija: Ka raste kur Qeveria i mbyllte sytë, por “Jugohromi” nuk duhet të fillojë me punë pa vendosur filtrat

Eko- vetëdija në takimin me gazetarët të mbajtur sot ( e hënë), ceku disa nga pikat shqetësuese në të cilat duhet të fokusohet Qeveria e re, pika të cilat janë përfshirë në dokumentin për reforma urgjente të përgatitur nga organizatat jo-qeveritare, i quajtur “ Blueprint”, shkruan Almakos.
Në këtë dokument janë cekur, ndotja e ajrit, mbrojtja e natyrës, industria, planifikimi në sektorin energjetik, zbatimi i standardeve për mjedis jetësor për kapacitete energjetike, pjesëmarrja e opinionit në sjelljen e planeve dhe vendimeve në sferën e energjetikës dhe jo vetëm.
Ndërkaq u kërkua edhe dislokimi i lindanit nga rrethina e fabrikës Ohis.
Të pyetur nëse në dokument është cekur edhe ndonjë propozim-zgjidhje për problematikën me “ Jugohromin”, i cili ngulfat tetovarët tashmë një kohë të gjatë, Ana Çoloviq Leshoska, drejtoreshë ekzekutive në Eko- vetëdija, tha se në disa raste merren masa, mirëpo në disa raste Qeveria i mbyll sytë.
“ Në industri përgatiten plane cilat duhet të zbatohen para se industria të fillojë më punë, apo që të vazhdojë me punë, në rastin e “ Jugohrom-it” është vendosja e filtrave, siç ishte rast i njejtë edhe më disa fabrika të tjera. Mirëpo, në disa raste procesi vazhdon dhe i kanë vendosur filtrate e kanë vazhduar me punë, e në disa raste të tjera, Qeveria i mbyll sytë, si në rastin me “ Jugohrom”, apo “ Rek Bitola” e të tjera. Ne si organizata kemi qëndrim të prerë, se para se “ Jugohrom” të fillojë me punë, duhet të vendosë filtrat.”- tha Ana Çoloviq Leshoska, drejtoreshë ekzekutive në Eko-vetëdija.
Kordinatorja e projektit, Nevena Smilevska, u përqëndrua në pjesën e energjitikës. Ajo porositi se një nga problemet është që kemi siguri mjaft të ulët energjetike sepse plotësisht jemi të varur nga thëngjilli, përkatësisht, tha ajo, 80 për qind të rrymës e fitojmë nga ajo lëndë e parë të cilën e kemi për 30 vitet në vijim dhe, sipas të cilës, nuk është opsion i qëndrueshëm dhe nuk është me prioritetet e BE-së.
“BE-ja planifikon ta dekarbonizojë ekonominë nga derivate fosile tërësisht apo rreth 95 për qind deri në vitin 2050. Lidhur me pçlanifikimin e sektorit energjetik kërkojmë edhe rokahëzim të idesë ku duhet të zhvillohet sektori energjetik duke pasur parasysh atë që strategjia për energjetikë ende nuk është miratuar. Zbatimi i standardeve për mjedis jetësor për kapacitetet energjetike është një ndër prioritetet e larta, ndërsa ajo është shpallja e tenderit për furnizim të sistemit për desulfurizim të REK “Bitola'”, theksoi Smilevska.
Ndërkohë Elena Nikollovska, nga Eko-vetëdija, tha se problem shumë shqetësues është përballja me ndotjen e ajrit. Pikërisht në ndotjen e ajrit ndikojnë edhe deponitë e egra dhe jo vetëm , numri i të cilave arrin në rreth 1000 në vendin tonë, e në të cilat shpesh ka edhe zjarre siç ndodhi me atë në Strugë. Të pyetur se çfarë kanë si propozim për zgjidhjen afatgjatë të kësaj çështje, morëm këtë përgjigje:
“ Vërtet tashmë punohet në këtë aspekt, pra për zgjidhjen e çështjes së deponive, ndoshta shoqëria nuk është mjaftueshëm e informuar. Nga ana tjetër ajo që mund të bëhet menjëherë në lidhje me deponitë është që, pa marrë parasysh a bëhet fjalë për të egër ose jo, masat e menaxhimit për të njejtat të ndërmerren nga komunat, sigurisht në pjesët ku kanë hapësirë edhe pse ne e shikojmë se kapaciteti për masat më të mëdha është shumë i ulët.Besoj se më zjarrin në deponinë në Strugë shoqëria është vetdijësuar edhe më shumë për ndikimin negative që kanë dëponitë në mjedisin jetësorë”- tha Ana Çoloviq Leshoska, drejtoreshë ekzekutive në Eko-vetëdija.

Jul 22, 2017

U nisën për aheng familjar, kthehen mbrapsht udhëtarët nga Maqedonia

Në 13 korrik policia kufitare gjermane ka kontrolluar një autobus me targa të Maqedonisë në magjistralen A8, pranë vendit të quajtur Schwarzbach. 16 prej udhëtarëve të ndodhur në autobus nuk kishin dokumentacion të nevojshëm, andaj ata janë kthyer mbrapsht në Austri. Ata ishin nisur gjëja për në një aheng familjar.
Një pretekst tjetër i policisë gjermane ishte se asnjëri nga udhëtarët nuk i ishte përgjigjur saktë se ku ndodhej dasma familjare./Bota sot

Jul 20, 2017

Filluan punimet në rrugën kryesore në Studeniçan

Komuna e Studeniçanit, po zhvillonë punime intensive në zhvillimin e infrastrukturës lokale.
Kryetari i Komunës së Studeniçanit Azem Sadiku, në profilin zyrtarë në facebook ju ka bërë thirje qytetarëve të mos qarkullojnë në rrugën kryesore në Studeniçan, pasi që në të njëjtën janë duke u realizuar punimet intensive për asfaltimin e kësaj rruge.
Ja postimi i plotë i kryetarit të Komunës së Studeniçanit, Azem sadiku:
Studeniçan, rruga kryesore-vazhdojnë punimet.
Në të dyja anët janë ndërtuar shtegje për këmbësorë.
Sot po hiqet asfalti i vjetër, andaj e kemi ndaluar qarkullin për automjete deri sa të përfundojnë punimet.
Lusim qytetarët që të kenë durim dhe mirëkuptim sepse në këtë mënyrë do të na ndihmojnë që sa më shpejtë të kryhen punët e parapara me projekt dhe shum shpejtë e njëjta rrugë do të asfaltohet. 

Jul 19, 2017

Menduh Thaçi priti në takim Ambasadorin e Greqisë, Dimitris Janakakis

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi sot në selinë e partisë priti në takim Ambasadorin e Republikës së Greqisë në vend, Dimitris Janakakis.
Në takim u bisedua për tema lidhur me situatën aktuale politike, për de-bllokimin e proceseve integruese të vendit, si dhe për marrëdhëniet ndër-fqinjësore mes dy vendeve.
Kryetari Thaçi potencoi se një ndër prioritetet e PDSH-së është zgjidhja e kontestit të emrit me Greqinë, që do të hapnin rrugën për integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike, NATO dhe BE.
Bashkëbiseduesit u pajtuan se stabiliteti rajonal arrihet nëpërmjet marrëdhënieve të shëndosha ndër-fqinjësore, e në këtë kontekst zgjidhja e çështjes së emrit nëpërmjet një kompromisi ka rëndësi të madhe për rajonin, fqinjësinë e mire, sigurinë dhe stabilitetin rajonal. Tejkalimi i këtij dallimi hap rrugën e integrimeve euroatlantike të vendit dhe siguron një perspektiv më të mirë për vendin dhe rajonin.

Takohen partitë shqiptare pas ftesës së Memedit të RDK, bojkotoi BESA

Paritë shqiptare kanë filluar takimin e tyre të radhës në kuadër të takimeve të rregullta të diktuara nga Deklarata e përbashkët. Takimi i sotëm është thirrur nga Vesel Memeti.
Në takimin i cili po zhvillohet në hapësirat e Kuvendit është i pranishëm kreu i BDI-së Ali Ahmeti, PDSH përfaqësohet nga nënkryetari Luan Tresi dhe deputeti Bardhyl Dauti ndërsa LR-PDSh-ja përfaqësohet nga zevendës ministri njëherit dhe nënkryetari i LR-PDSH-së Remzi Memedi si dhe deputeti Syria Rashidi. Në takim nuk merr pjesë Lëvizja Besa.

Jul 15, 2017

Partia Demokratike Shqiptare nis furishëm në Tetovë

Në kalanë e Tetovës dega e PDSH-së Tetovë organizoi takim me strukturën e saj ku prezent ishte edhe Kryetari i partisë, Menduh Thaçi.
Në bashkbisedim me strukturën e degës së Tetovës Kryetari Thaçi folin rreth situates aktuale politike, si dhe rreth çeshtjeve që kanë të bëjnë me organizimin struktural, duke potencuar se PDSH ngel e vetmja strukturë e mirëfilltë politike e shqiptarëve të Maqedonisë që mund ti artikuloj kërkesat reale të shqiptarëve. Dhunuesit e deputetëve me fotografi grupore për facebook

Vetëm një fotografi e publikuar në facebook mund që ti shpie prokurorët deri tek identiteti I personave që ishin pjesë e dhunës së 27 prillit në kuvend, përcjell Aktuale.mk.
Në vazhdim ndiqni edhe videon e tvtelma ku dhunuesit jane fotografuar ne grup per facebook.

Jul 11, 2017

Aksion i madh policor, arrestohen 13 persona, katër nga Kumanova, konfiskohen para dhe armë (Foto)

Në një aksion të madh të policisë maqedonase, janë arrestuar  personat A.M., N.A., B.A. dhe A.S. nga Kumanova, pastaj A.K, B.I, I.T. deri sa V.V. vullnetarisht është paraqitur në polici. Në afërsi të Haraçinës është arrestuar S.N. bashkë me E.N dhe R.J. Në këtë aksion janë arrestuar edhe një person nga Gjevgjelia.
Aksionin e ka realizuar sektori për krim të organizuar dhe krim serioz, në bashkëpunim me sektorin për operacione speciale pranë MPB-së, në kuadër të shkatërrimit të trafikimit me migrantë, shkruan Gazeta Lajm.  Siç informoi sot drejtori i Byrosë për Siguri Publike Llazo Vellkovski, më karakteristik ka qenë rasti i një veture që ka ndjekur policia nga Gjevgjelia deri në Kumanovë. Shoferi, i cili është një nga organizatorët. I ka ikur policisë dhe në disa pjesë të rrugës Gjevgjeli-Shkup dhe Shkup-Kumanovë ka vozitur deri 200 kilometra në orë. Katër emigrantë janë gjetur në bagazhin e veturës, kurse 8 brenda në veturë.
Dymbëdhjetë migrantë, prej të cilëve 11 nga Pakistani dhe një nga Egjipti janë gjetur në një veturë “mercedes” në rrugën Shkup-Kumanovë, gjatë aktiviteteve për arrestimin e shoferit me iniciale B.K. i cili ka bë transportimin e tyre. Sipas policisë, B.K. është pjesë e grupit për trafikim të migrantëve, që ëhstë shkatërruar gjatë ditës së djeshme në një aksion policor.
Llaze Velkovski
Pasi e ka kaluar bllokadën e parë ka vazhduar të lëvizë më ç’rast në tentimin për t’i evituar patrullat tjera policore e ka thyer rampën e pikëpagesës rrugore në Veles, duke vazhduar drejt Kumanovës. Vetura e tij është ndalur me dhunë në afërsi të rafinerisë “Okta” në rrugën Shkup-Kumanovë, kurse shoferi B.K. është arrestuar.
Njëkohësisht, siç tha Vellkovski, janë ndërmarrë masa për arrestimin e 13 personave anëtarë të grupit kriminel që jetojnë ose qëndrojnë në rajonin e Kumanovës, Shkupit dhe Gjevgjelisë, për të cilët gjatë hetimeve janë siguruar dëshmi se janë pjesë e biznesit për trafikim të emigrantëve.
Gjatë kontrolleve të kryera në 13 lokacione, pesë në Kumanovë, shtatë në Shkup dhe një në Gjevgjeli, janë arrestuar personat A.M., N.A., B.A. dhe A.S. nga Kumanova, pastaj A.K, B.I, I.T. deri sa V.V. vullnetarisht është paraqitur në polici.
Në afërsi të Haraçinës është arrestuar S.N. bashkë me E.N dhe R.J.
Me këtë rast janë konfiskuar gjashtë vetura, disa celularë dhe SIM kartela, 27.250 euro, një revole М 57, plumba dhe një notes me të dhëna për persona dhe për shumta të caktuara parash.
“14 emigrantë që janë gjetur në një shtëpi dhe në çajtore në fshatin Vaksincë, si dhe në veturën Mercedes janë dërguar në Qendrën pranuese për të huaj në MPB”, tha Vellkovski.
Ndryshe organizatorë të grupit kriminel janë persona nga Pakistani dhe Afganistani të cilët një khë të gjatë qëndrojnë në Maqedoni, Serbi dhe Greqi. Ata në koordinim me qytetarë të Maqedonisë kanë organizuar trafikimin e migrantëve nga Greqia, përmes Maqedonisë dh Serbisë drejt vendeve perëndimore.

Deputeti i PDSH-së Dauti: Kryetradhëtari Ziadin Sela, po mundohet me përly emrin tim

Shkruan : Nënkryetari i PDSH-së, z.Bardhyl Dauti
Kryetradhëtari Ziadin Sela, po mundohet me përly emrin tim. Vazhdoj të jem i përkushtuar ndaj interesave të popullit shqiptar në Maqedoni, për platformën dhe programin e PDSH-së nën udhëheqje të liderit të kësaj platforme Z. Menduh Thaçi. Ndërsa tradhëtarëve, jo vetëm historia por edhe e tanishmja ua tregon vendin ku e kanë.

Jul 8, 2017

Diskriminimi vazhdon: Nuk pranohet asnjë shqiptar në Akademinë ushtarake

Pas bujës së madhe që bënë në opinion akuzat për qasje diskriminuese, tendencioze dhe jotransparente të komisionit për testim psikologjik që vlerësoi kandidatët e paraqitur në konkursin për kadetë në Akademinë Ushtarake të Maqedonisë, dekanati i këtij institucioni të lartë arsimor dhe Ministria e Mbrojtjes miratuan vendim që të përsëritet psiko-testi. Megjithatë Komisioni për testim psikologjik nuk respektoi këtë vendim dhe nuk lejoi kandidatët t’i nënshtrohen testimit për herë të dytë. Kjo sipas dekanit të Akademisë Ushtarake, arsyetohet me Rregulloren e Qendrës Ushtarako-Mjekësore, në kuadër të së cilës vepron ky komision. Ne kërkuam t’u mundësohet këtyre njerëzve që nuk e kaluan testin edhe një herë ta kalojnë këtë proces. Megjithatë ishim të informuar se konkretisht në psikiatri, të gjithë këta njerëz që nuk e kaluan kontrollin e parë respektivisht në kontrollin e parë nuk kaluan sipas Rregullores së tyre të punës nuk kanë të drejtë të ritestohen. Ne me atë Rregullore nuk kemi asgjë. Është Rregullore e Qendrës Ushtarako-Mjekësore, sipas së cilës veprojnë vetëm mjekët specialistë. Ata na informuan se secili kandidat që është vlerësuar si i paaftë me diagnozë të caktuar nuk ka të drejtë që në 6 muajt e ardhshëm të vlerësohet sërish, përderisa nuk u nënshtrohet trajtimeve të caktuara, të cilat mund ta përmirësojnë gjendjen e tyre psiko-fizike – tha Orce Popovski, Dekan i Akademisë Ushtarake. Sipas dekanit Popovski, në këtë rast kandidatët nuk mund t’i nënshtrohen testit për herë të dytë, pavarësisht vendimit të ministrisë, pasi edhe rregullorja në fjalë është miratuar po nga Ministria e Mbrojtjes. Ndërsa edhe po të bëhen ndryshime në rregullore, të njëjtat do të vlejnë për konkurse të ardhshme, pasi konkursi i fundit përfundoi më 31 maj. Ndërkaq, Ministrja e Mbrojtjes, është e njoftuar me problemin dhe pret raport zyrtar që të ndërmarrë hapat e mëtejmë. Kërkova nga komisioni përgjegjës për zgjedhje, të merr pjesë në gjithë procesin. Kërkova një pjesë e atyre testimeve të përsëriten. Jo të përsëriten pas dyerve të mbyllura, por në mënyrë transparente. Kërkova që komisioni këtë herë të dalë me propozime konkrete, se si këto gabime asnjëherë më të mos përsëriten. Më njoftuan para dy ditëve së fatkeqësisht disa nga këto urdhra nuk janë respektuar. Po e pres raportin zyrtar nga komisioni që të vendosim se si do të veprojmë më tutje – deklaroi Radmilla Shekerinska, Ministre e Mbrojtjes. Sipas Popovskit, në konkursin e majit, 12 nga gjithsej 84 kandidatët e paraqitur ishin shqiptarë, por asnjëri prej tyre nuk u pranua, shkruan Alsat-M. Nga gjithsej 27 që u thirrën të testohen në psiko-test për herë të dytë, u paraqiten 14 kandidatë, mes të cilëve vetëm 5 shqiptarë. Megjithatë kandidatët u ankuan se ishin penguar të hynin sërish në test nga anëtari i komisionit, Petre Ristevski. Kandidatët të cilët duan të jenë pjesë e arsimit të lartë ushtarak duhet fillimisht ta kalojnë psiko-testin në mënyrë elektronike dhe pastaj të marrin “dritë jeshile” nga kontrolli që u bëjnë anëtarët e komisionit.

Jul 4, 2017

Administratorët shqiptarë në institucione që 10 vite nuk avansohen (VIDEO)

Ka 10 vjet që Afet Jashari është i punësuar në Ministrinë e Kulturës, në sektorin për trashëgimi kulturore. Ai ankohet se shqiptarët e punësuar në këtë institucion, nuk janë të avancuar asnjëherë nëpër postet udhëheqëse. Të gjithë u punësuan përmes Sekretariatit për implementimin e Marrëveshjes së Ohrit,
Jashari thotë se ashtu siç u pranuan në punë, si referent të ri, apo bashkëpunëtor, ashtu edhe kanë mbetur me vite, ndonëse kanë plotësuar kushtet për tu avancuar në kualifikimin e tyre.
“Këto 10 vjet sa janë kolegët shqiptar brenda institucionit të cilët shumica e tyre plotësojnë kushtet që të avancohen brenda sektorëve sa ka Ministria e Kulturës, një gjë e tillë nuk ka ndodhur nga udhëheqësit e kaluarës, ndërsa pala tjetër ka pasur avancime nëpër sektor të ndryshëm”, tha Afet Jashari.
Jashari thotë se flet në emër të 50 punonjësve të këtij institucioni. Ai thotw se me anë të nënshkrimeve të mbledhura, nga ministria e kaluar kishin kërkuar avancimin e shqiptarëve, megjithatw kërkesa e tyre kishte hasur në vesh të shurdhër.
“Ne me kolegët shqiptarë brenda Ministrisë së Kulturës, biseduam dhe e pamë të arsyeshme që Qeverisë së tashme tia bëjmë me dije se brenda këtij institucioni ka shqiptar profesionist që dinë të bëjnë punën e tyre dhe meritojmë të jenë në pozita më të larta brenda institucionit”, shtoi Jashari.
“Nga 260 të punësuar në Ministrinë e Kulturës, 50 janë shqiptarë. Deri tani në postin më të lartë ka qenë sekretari shtetëror i ministrisë së kulturës, ndërsa punëtorët që janë me përvojë 10 vjet kërkojnë që shqiptarët të avancohen brenda këtij institucioni dhe të marrin poste më të larta.”
Behixhudin Shehapi për momentin ka pushuar së qeni sekretar shtetëror, ndërsa për TV21 theksoi se pret që nga ministri i ri Rober Allagjozovski, ta rrit përqindjen në postet udhëheqëse. TV21 tentoi të bie në kontakt me Petrit Saraçinin këshilltar i veçantë shqiptar i ministrit Alagjozivski, si dhe me vet ministrin por deri tani nuk morëm përgjigje.

Jul 1, 2017

Hotla, Ka ndihmuar në themelimin, ngritjen dhe ruajtjen PDSH-së! Hotla, Ka qenë, është dhe do të jet bastion i PDSH-së!

Hotla, Ka ndihmuar në themelimin, ngritjen dhe ruajtjen PDSH-së! Hotla, Ka qenë, është dhe do të jet bastion i PDSH-së!./Ditari.mk/
“Monstra” nuk ishte prioritet i Janevës

Rasti “Monstra” nuk kanë qenë prioritet i Prokurorisë Speciale Publike gjatë 18-të muajve të kaluar.
Kjo lëndë, për të cilët opinioni shqiptar ka patur interes të jashtëzakonshëm, nuk u gjet në mesin e 17-të aktakuzave të PSP-së, të cilat u dorëzuan në Gjykatën Penale të Shkupit.
Duke u përgjigjur në pyetjen lidhur me hetimet për rastin “Monstra”, prokurorja speciale Katica Janeva tha se shpreson që në të ardhme Këshillit të Prokurorëve Publik do t’i dorëzojë materiale që lidhen me këtë rast.
“Ligji në këtë drejtim është i qartë dhe thotë se në afat prej tetë ditësh pas pranimin të lëndës, unë duhet të vendos se a jam kompetente për ta proceduar atë lëndë ose jo. Mendoj se numri i lëndëve për të cilët duhej të ngritej aktakuzë është shumë i madh, megjithatë ja që në këtë periudhë nuk u hapën”./Koha

Ibrahimi: Maskaradë e pelivanllëk, hipokrizi e demagogji!

Njëherë i dhanë sy mbyllurazi 67 nënshkrime për "Qeverinë Reformatore".
Pastaj u betuan dhe deklaruan, ligjet për shqiptarët (ligji për gjuhën shqipe, ligji për amnesti, ligji ...) e pastaj bëhet qrveria!
Tani si "qeveritar" na qenkën bërë trima dhe e paskan kërcënuar filan diplomatin, se do të dalin nga qeveria!
Tani si "qeveritar" kërkojnë të reflektojë pushteti gjyqësor, të ndajë gjyqësi të drejtë për shqiptarët, të vetë reformohet, të vetë depolitizohet, të vetë departizohet, të vetë profesionalizohet dhe vetëvetiu të bëhet pushteti gjyqësor edhe i shqiptarëve!
Po si kaq leht harroni, sa e sa familjarë, nëna, baballarë, fëmijë me zemra te djegura e të përvëluara presin drejtësi nga kjo "Qeveri Reformatore" !
Mjaft më qeverisje: "i thamë, na thanë"; "jo para, jo mbrapa zgjedhjeve lokale, jo brenda 100 ditëshit të qeverisjes"; "të relaksohet ambienti politik, po damtohet partneri politik maqedon"; "nuk na kuptojnë miqët nga perendimi"; "nuk është momenti dhe koha me i ngritë këto tema"; "kërkuam, na kërkuan, i kërcnuam, na kërcnuan"...!
A jeni, a sjeni "Qeveri"?
"Ju" administroni me vendin, bëjeni!. 


Autor: Orhan Ibrahimi, PDSH!

Jun 28, 2017

Luan Tresi – Deklaratë pas përfundimit të takimit të Liderëve (VIDEO)

“Nënshkruesit e platformës janë deklaruar  se nëpërmjet platformës, do të avancojnë të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni, dhe ne vendosë që të marrim pjesë në këtë takim, që më saktësisht të informohemi se deri ku është realizimi i tyre, dhe deri ku janë planet e tyre për të ardhmen”, tha Luan Tresi, nga PDSH.
Tresi shtoi se Partia Demokratike Shqiptare, do ta përkrah çdo iniciativë që është në favor të çështjes shqiptare në Maqedoni

Ja sa milion euro fiton Turqia vetëm nga dy ura në Stamboll!

Në pesë muajt e parë të vitit, Turqia fitoi mbi 570.1 milionë lira (rreth 162 milionë dollarë) nga taksat e mbledhura në dy urat e saj në Stamboll si dhe taksat për pagesën e rrugëve, njoftoi Drejtoria e Autostradave Turke të mërkurën, raporton Anadolu Agency (AA).
Sipas të dhënave të publikuara, në periudhën janar-maj të këtij viti, ura “Dëshmorët e 15 korrikut” dhe Ura “Fatih Sultan Mehmet”, që përfshijnë Bosforin dhe lidhin Evropën dhe Azinë, sollën së bashku 149.2 milionë lira (44.2 milionë dollarë), ndërsa nga taksat e autostradave janë grumbulluar rreth 421 milionë lira (119.2 milionë dollarë).
Shifrat flasin se rreth 160 milionë vetura kanë kaluar përmes kabinave për pagesën e taksës rrugore. Shoferët në Turqi paguajnë 7 lira turke (1.98 dollarë) për tarifat e urës, ndërkohë tarifat janë më të larta për veturat me më shumë se dy boshte.
Vitin e kaluar, 417 milionë automjete përdorën urat dhe rrugët e Turqisë, duke paguar një total prej 1.2 miliardë lirash turke (320.43 milionë dollarë). Tarifa në atë kohë ishte 4.75 lira turke ($ 1.56) për kalim.

SULEJMAN REXHEPI: ARABIA SAUDITE FINANCON ISIS

Kryetari i BFI-së Sulejman Rexhepi në një intervistë për TV Koha mes tjerash për radikalizëm dhe strukturat e ISIS. Në këtë intervistë flet për rryma të ndryshme në Maqedoni dhe shkuarjen e shumë qytetarëve në vendet e lindjes si anëtar të shtetit islamik (ISIS).
Më tej Rexhepi ka sulmuar Arabinë Saudite duke thënë se është shteti që financon ISIS duke bërë të ditur se Arabia Saudite është e shtyrë nga dikush tjetër që të financon strukturat e Shtetit Islamik (ISIS). Sulejman Rexhepi: “ Arabia Saudite e financon ISIS, a nga ana tjetër kinse bënë luftë. Gazetari: Kjo do të thotë totalish e gabuar. Rexhepi: Jo jo. E financon, tjetër kush e çon që ta financoje, a nga ana tjetër sulmon në vendet të caktume kundër ISIS. Kjo është çmenduri. Po ata e kanë të domosdoshme atë rol të e luajn. Kjo është bindja ime.”
Sulejman Rexhepi nuk është hera e parë që akuzon këtë shtet meqë më parë në një intervistë tjetër kishte treguar se me çfarë çështje merret Universiteti i Medinës. Çfarë kuadrosh dalin nga ai Universitet dhe çfarë shërbejnë në shoqëri.

Erdhi në Shkup ndërmjetësi evropian që u shpall i padëshirueshëm nga VMRO-DPMNE, ja misioni i ri

Ish ndërmjetësi belg në kohën e negociatave për Marrëveshjen e Përzhinës Piter Vanhojte është kthyer në Maqedoni për të ndihmuar procesin e reformave në media. Vanhojte në një prononcim për Alsat njoftoi se në tavolinë janë propozimet e Përzhinës, të cilat përveç VMRO-DPMNE-së, i kishin pranuar të tre partitë tjera.
Unë jam këtu me ftesë të Shoqatës së Gazetarëve për të mbështetur pak zhvillimin e propozimeve për reformat në media të cilat janë shumë të nevojshme, për të mbështetur aktivitetet lobuese ndaj Qeverisë dhe institucioneve përkatëse për t’i futur ato në rrugën e duhur. Mund të ketë disa çështje shtesë por në thelb janë propozimet e njëjta që kanë qenë tashmë në tavolinë, të cilat u pranuan nga tre prej katër partive gjatë asaj kohe – deklaroi Piter Vanhojte, ish ndërmjetësi belg.
Por, reformat sipas Vanhojtes, nuk do të ndodhin brenda natës. Rezultatet e para ai i pret brenda dy viteve.
Gjërat nuk do të ndodhin brenda natës. Brenda dy viteve, shpresoj, do ta shohim ndryshimin duke e krahasuar me këtë ku jemi sot por lutem që t’i jepet Qeverisë koha e nevojshme për të vepruar. Kjo është një gjë. E dyta, është një situatë shumë e vështirë, me shumë sfida si sistemi i shëndetësisë, sistemi i arsimit, sistemi i shërbimeve civile, ligji i mediave po ashtu. Tek e fundit, ligji i mediave është një pjesë e vogël e saj – tha Piter Vanhojte, ish ndërmjetësi belg.
Vanhojte shpreson se opozita nuk do ta pengojë procesin e reformave.
Shpresoj se ata do të sillen në mënyrë konstruktive dhe që do ta mbështesin procesin e reformave dhe jo ta pengojnë dhe ta vonojnë siç ka ndodhur shpesh më herët kur nuk ishin opozitë. Po le t’u japim kohë që të mësohen me pozitën e tyre të re. Ata kanë po ashtu shumë njerëz kompetent dhe mund të kontribuojnë shumë në procesin e filluar të reformave – u shpreh Piter Vanhojte, ish ndërmjetësi belg.
Marrëdhëniet me fqinjët, sipas ekspertit Piter Vanhojte, janë shumë të rëndësishme për një demokraci të qëndrueshme në të ardhmen./Alsat-M

Jun 24, 2017

Kreu i PDSH-së, Menduh Thaçi uron Fitër Bajramin

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, kreu i PDSH-së mbarë besimtarëve ua uron festën në fjalë:
“Uroj që sakrifica e agjërimit dhe ibadetet gjatë muajit të madhërishëm të Ramazanit të kthehen në mirësi, paqe e begati në shtëpitë dhe familjet tuaja.
Në emrin tim personal dhe në emër të Partisë Demokratike Shqiptare të gjithë besimtarëve të fesë islame ua uroj festën e Fitër Bajramit duke ju dëshiruar shëndet të plotë, mirëqenie dhe mbarësi”.
Menduh Thaçi
Kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare nderuar,

Specialja e detyruar ti dorëzoj gjykatës provat e mbledhura për “Monstrën"

Kryetari i Gjykatës Supreme Jovo Vangellovski insiston se ai nuk ka mundësi ligjore që të kërkojë prova shtesë për rastin “Monstra” nga Prokuroria Speciale.
Për më tepër, Vangellovski vlerëson se Prokuroria Speciale është e obliguar që t’i dorëzojë prokurorisë së rregullt provat që i ka mbledhur, pa ia kërkuar askush. Në prononcim për Televizionin Shenja, Vangellovski tha se nëse Specialja nuk dorëzon provat, do të bëjë shkelje ligjore, do ta ndihmojë kryerësin e një vepre penale.
“Në momentin që do të paraqiten prova të reja, Prokuroria Speciale ka për obligim që ato ti dorëzojë tek Prokuroria e rregullt publike. Kjo mund të bëhet madje edhe pasi të përfundojë procesi. Prokurorët e Speciales e dinë mirë se nëse kanë prova dhe nuk i dorëzojnë në prokurori kjo është e dënueshme, kjo do të thotë se ata po e ndihmojnë kryerësin e veprës penale pasi e ka kryer veprën. Pa të drejtë po e hedhin topin tek ne. Ne nuk kemi mundësi ligjore për të kërkuar prova, ndërsa ata janë të obliguar të dorëzojnë provat që kanë. Edhe prokurorja e prokurorisë së rregullt e ka patur këtë lëndë më shumë se gjashtë muaj dhe ka patur mundësi ti sigurojë provat, nëse ekzistojnë prova…”, deklaroi Jovo Vangellovski, kryetar i Gjykatës Supreme.
Vangellovski dyshon nëse vërtetë ka ndonjë provë që do ta ndryshojë epilogun e rastit dhe këtë e sheh si arsye përse Specialja nuk dorëzon gjë.
Pyetëm Prokurorinë Speciale nëse ndërkohë ju ka arritur ndonjë kërkesë nga Prokuroria e Rregullt Publike ose nga Gjykata Supreme për marrjen e provave, por nga ky institucion deri tani nuk ka përgjigje. Pyetëm Specialen nëse do të veprojë sikurse në rastin “Sopoti”, ku u paralajmërua dorëzimi i provave në Prokurorinë e rregullt, por edhe për këtë pyetje nuk morrëm përgjigje.

Në çdo shtëpi muslimane të reflekton kjo festë madhështore

“Zoti i tyre iu përgjigj lutjes së tyre (e tha): Unë nuk ia humb mundin asnjërit prej jush, mashkull qoftë apo femër”. (Ali-Imran:195).
Të nderuar besimtar, vëllezër e motra
Përcollëm muajin më të veçant të vitit, kurorën e muajve të vitit, më specifikun, më të dashurin, muaj që bëni të edukohemi, ngritemi dhe pastrohemi shpirtërisht. Gjurmët e këtij muaji do të jenë të dukshme te ne dhe shoqëria jonë nga ku mësuam se Allahu e don të drejtën, moralin, terbijen, por gjithsesi edhe të luftohet e keqja, amoraliteti, padrejtësia dhe zullumi. Kam po atë lutje te Allahu se vetëdija jonë është ngjallur që fati dhe perspektiva e shoqërisë tonë të mos mbetet që të përcaktojnë zullumqarët dhe të paarsimuarit. Të kemi mësuar se edukimi dhe morali janë dy bazamenentet kyçe të këtij ummeti për të ecur drejt rrugës të cilën na e mësoi Muhamedi a.s. Ky muaj na mësoi se duhet mbjellur në shpirt konceptin e humanitetit, cilësi kjo që e karakterizon besimtarin e sinqert dhe të devotshëm, dhe assesi të pasurohemi në krahun e të varfërve, nevojtarëve dhe jetimëve.
Të nderuar besimtarë!
Festa e Fitër Bajramit është përgzimi lidhur me përfundimin e këtij muaji të bekuar, fillimit të shpalljes së fjalës së pashterrur, Kuranit fisnik dhe fitores së Bedrit. Ndaj rruga e besimtarit gjithsesi që duhet të jetë e lidhur ngusht me këto çështje të cilat fillojn me fjalën e shenjtë, Kuranin, duke pastruar shpirtin dhe trupin përmes adhurimit dhe agjërimit si dhe guximi për t’i qëndruar përballë të keqes, dhunës, keqpërdorimit, çrregullimeve dhe rrënimit të vlerave të pastërta. Muajin që përcollëm ne dhe shumë pjestarë të këtij ummeti e kaluam duke shijuar ca plagë nga dora e njerëzve me vetëdije të ulët, të pandërgjegjshëm e të pashpirtshëm. Gjithandej ummeti ynë po sprovohet me vepra dhe akte dhune e terrori që llogariten djallëzore të cilat po shqetësojnë shpirtin e pastër dhe të ndershëm të njerëzve të urtë e besnik, andaj shpresoj dhe lutem që fati dhe çështja jonë të ndryshojnë sa më shpejt.
Vëllëzër e motra besimtarë!
Në emër të NISMËS për Reforma në BFI, si dhe në emrin tim personal ju uroj festën e Fitër Bajramit, duke e lutur Allahun e Lartësuar që në çdo shtëpi muslimane të mbretëron gëzimi dhe buzëqeshja. Dhasht Zoti të gjithë ibadetet, lutjet dhe sakrificat për hirë të Tij të bëra gjatë muajit të Ramazanit të jenë të pranuar dhe shpërblyera. Mos të harrojmë që parimet fetare mbi solidarizimin, ndihmën dhe shtrirjes së dorës ndaj nevojtarëve dhe jetimëve t’i lëmë anash e të veprojm sipas ndjenjave tona që shpesh herë preken nga djalli i mallkuar. Përmes këtij urimi lus Allahun që t’iu begatojë juve dhe mbarë vllezërit tanë në diaspor për kontributin e dhënë në zhvillimin e jetës fetare si dhe për mirëmbajtjen e institucioneve edukativo-arsimore të BFI-së. Për hajr festa e Fitër Bajramit, dhashtë Allahu që gjatë këtyre ditëve festive të kaloni në paqë, begati dhe të keni harmoni familjare.
H.Ibrahim ef. Shabani
Kryetar i NISMËS për Reforma në BFI e RM
Mesazhi i Fitër Bajramit 2017