Nov 5, 2016

Nëse Turqia po i ndërton xhamia, me çfarë merret BFI?

Në Manastir u bë restaurimi, konservimi dhe rikonstruimi i Hajdar Kadi xhamisë dhe se në hapjen solemne ishin prezent investirorët turq të kryesuar nga zv. kryeministri i Turqisë Veysi KAYNAK, BFI-së dhe përfaqësues të BDI-së. 
Nga Qendra nacionale për konservim që ka bëre restaurimin e kësaj Xhamie, me financimin e mbi 1 milion eurove nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë, thonë se që nga viti 1912 Xhamia e Hajdar Kadiut u la në harresë dhe në mëshirë të fatit. Nëse Turqia po i rindërton dhe ndërton xhamiat në Maqedoni, atëherë me çfarë merret Sulejman Rexhepi i BFI-së? Sulejman Rexhepi si duket nuk është i aftë të ndërton e meremeton xhami, andaj kujdestar i tyre është Turqia e cila po i ringjallë këto xhamia që me shekuj kanë qenë jofunksionale. Sulejman Rexhepi nuk shihet në aktivitete, por vetm para tepsijave me mish....!

No comments:

Post a Comment