Nov 13, 2016

KUR E BËRI MENDUH THAÇI REIS MULLA SULËN, A E KA DITUR QË KY NUK ËSHTË NJERI?! (FOTO, VIDEO)

“Ai shpeshë herë thotë nëpër vende publike se unë e kam sjellë Sulejman Rexhepin reis, dhe unë e shkarkoj. Me e ditë se ai m’ka sjellë reis ulema, jo që s’dua të jemë reis ulema, por s’kisha qenë as njeri” është shprehur Mulla Sula


Shkruan Selver Dinarica

Këto ditë, në një portal të zënur peng nga Mulla Sula, u botua me porosi një deklartë e kahershme e Mulla rrencit (Sulejman Rexhepit), i cili për t’ju futur në prapanicë BDI-së, mohon se ai është ritkhyer në reis falë vendimit për ta rikthyer të Menduh Thaçit me shokë! Pse e mohon këtë të vërtetë ky farë Mullai?
Gënjeshtrat alla-Mulla Sulçe se kinse Muftiu legjitim i Muftinisë së Shkupit, H. Ibrahim ef. Shabani, paska kontaktuar dhe punuar plotë tetë muaj me Menduh Thaçin për ta rrënuar BFI-në, me siguri që duhet t’i argumentojë një për një në gjykatë, por, le të supozojmë për një moment se kjo është e vërtetë! Një survejim të tillë do të mund ta bënin vetëm organet e UDB-së maqedonase, dhe nëse e kanë bërë, atëherë prej nga raporti i UDBsë në duart e Mulla Sulës? Cila është lidhshmëria e UDB-së me Mulla Sulën. Rapotet e survejimeve të shërbimit sekret mund të gjendet vetëm në duart e eprorëve të UDB-së dhe jo të BFI-së!
Sido qoftë, pse Mulla Sula pikërisht në këtë moment e porositë botimin e një deklarate që shpërthen si prej një diktatori në momentin kur e ndjenë fundin e vet! Pse e mohon një të vërtetë të pamohueshme. Krejt bota e di që, ashtu siç është e vërtetë që Zoti është Një, ashtu është e vërtetë që Menduh Thaçi me shokë e rikthyen në krye të BFI-së Mulla Sulën!
Mulla Sula fillimsht e përjetoi një fushatë mediale trivjeçare, gjatë së cilës u publikuan qindra shkrime kundër tij, duke e zbërthyer si hajn, kriminel, udbash e pis njeri, dhe pasi e bëri lëmsh BFI-në, u largua si ai me bisht nën shalë.
BFI-ja shumëshekullore po shkonte drejt degradimit total, drejt falimentimit dhe mbylljes. Kësaj situate po i ndihmonte me të madhe Mulla Sula, i cili atëbotë bashkëpunonte nëntokë edhe me Arif Eminin edhe me “mjekrat” vehabistë që po mundoheshin ta fusin në duar të vetmin Institucion fetar islam në Maqedoni. Pa dyshim që, këtë të vërtetë mbi lojërat e pandershme të Mulla Sulës, e dinte fare mirë Menduh Thaçi, prandaj dhe, u nis nga logjika “pyka del me pykë”!
Ky është “gabimi fatal” i Menduh Thaçit! Edhe pse e dinte që Mulla Sula nuk është njeri por një pykë e thatë, prap se prapë u përcaktua që ta rikthejë në krye të BFI-së. Me një grup shokësh, me bashkëpunëtorë dhe në shtëpinë e një komandanti legjendar u vendos për rikthmin e Mulla Sulës i cili po premtonte se të gjithë mjekrat do t’i likuidonte. Në atë mexhlis, Mulla Sula ka premtuar se do ta luftojë partinë e tradhëtarëve, BDI-në, pëmrs përkrhjes së madhe që do t’ia sigrojë vëllait të vet kur PDSH-ja e kandidoi për prefekt të Komunës së Sarajit. E urdhëroi djalin e vet polic që të vihet tërësisht në shërbim të PDSH-së dhe të vritet për këtë Parti nëse e kërkon nevoja.
Pasi e rehatoi bythën e vet në kolltukun e BFI-së, ia futi qepën edhe vëllait të vet, kryetar dege i PDSH-së, edhe Menduh Thaçit duke e lutur Allahun Fuqiplotë publikisht që ta bekojë Nikolla Gruevskin, por ia nguli edhe djalit të vet duke u lidhur me BDI-në e cila do t’i garantonte pengimin e proceseve gjyqësore që i ka për krim, korrupsion dhe vjedhje.
Pra, Menduh Thaçi u hidhërua dhe e mori inat deri në vdekje Mulla Sulën vetëm pasi ky do ta bekojë Nikolla Gruevskin në momentet kur ky po ua ladronte nanën shqiptarëve. Mbarë bota shqiptare ka pyetur se pse erdhi deri te shkëputja e raporteve kur dihet që BFI-në e stabilizoi pikërsht Menduh Thaçi me bashkëpunëtorët e vet. Menduh Thaçi mbarë botës shqiptare i ka treguar se nuk mund të bashkëunojë me Mulla Sulën i cili të gjitha isharetet i ka të antinjerut, i cili po dëshmon se nuk është njeri, ka lutur Allahun Fuqiplotë që ta bekojë Nikolla Gruevskin.

No comments:

Post a Comment