Oct 15, 2016

A e keni parë diku “muftiun” e Shkupit, Rexhep Jusufin?

Ka e kemi Muftiun e Shkupit, Rexhep Jusufin? Ka gjindet ai? Kush është mufti i Shkupit? A kemi muftini që funksionon? Këto janë disa nga shumë pyetjet që me plotë të drejt parashtrohen nga imamët dhe xhemati i Shkupit. Meqë ai edhe personalisht kishte dëshmuar se: “ai nuk pytet për muftininë dhe funksionimin e saj, por dikush tjetër”, kjo po vërtetohet se Shkupi ka një mufti të vdekur që vetëm emri i përmendet dhe asgjë nuk funksionon. Imamët dhe xhematet ankohen për mos funksionin të kësaj zyre të Bashkësisë Islame në Kala të Shkupit, por edhe më e thellë është indinjata e tyre që “muftiu” Rexhep Jusufi është shndëruar në  lodër e vërtet e Sulejman Rexhepit. Fatkeqësia më e madhe është kur ai në asnjë aktivitet nuk shihet, spaku edhe në cilësi të civilit. Deri më tani asnjë gurthemel xhamie nuk hodhi, asnjë xhami nuk e lëshoi në përdorim, asnjë pëllëmb vakëfi nuk ktheu, asnjë punëtor nuk iu dënua nga shteti me paraburgim për shkak të kthimit të vakufit, asnjë nga punëtorët e tij nuk doli të lavdërohet për rritjen e sadekatul-fitrit, zeqatit, kurbanëva dhe lëkurave të kurbanëve. Rexhep Jusufi edhe pse kishte një bagazh përvoje si profosor në Medresenë Isa Beu, sot ai dështoi në çdo aspekt përpos që doli i pashembullt duke e luajtur rolin e lodrës në shërbim të Sulejman Rexhepit dhe klikës së tij hajdutësh. Në fakt ai u bë vegël për të mbuluar hajnin e Sulejman Rexhepit që ky i fundit ua bënë qytetarëve të Shkupit. I panjohur ishte për opinionin e gjërë, andaj po mbetet i tillë edhe tutje! Në asnjë ceremoni, konferencë, organizim nuk e pamë këtë njeri që drejton muftinin e Shkupit. Meqë është i padukshëm në rafshin lokal atëherë e keni sa mund të jetë prezenca e tij në atë ndërkombëtar ku shumë koleg të tij sa ora i shohim në diaspor, nëpër konferenca, kongrese, akademi shkencore etj. Nëse këtë person nuk e kemi parë në aktivitete shkencore e kulturore, së paku të e shihnim në ndonjë aktivitet human. Edhe pse Hasanbegu e Straçinca ishin në kulmin e zhdukjes nga sipërfaqja e dheut nga vërshimet që kapluan muaj më parë megjithatë Rexhep Jusufi askund nuk ishte! Në sa e sa xhamia të Shkupi u bë apel për t’u grumbullu mjete për vendet e vërshuara, Rexhep Jusufi  jo që nuk e bëri apelin por as që ua dorëzoi paratë e grumbulluara ( për të mos thënë as që i ka pa ato para) familjeve muslimane që u prekën nga vërshimet. Me plot të drejt pyesin qytetarët se a e keni parë diku Rexhep Jusufin?/fokusi/ 

No comments:

Post a Comment