Mar 5, 2016

Ka e ka kiblen Molla Sula?

Kreu i Bashkësisë  Fetare Islame Sulejman Rexhepi është  bërë  pjesë e kritikave të  ashpëra nëpër media pas akuzave që ia drejton qeverisë Turke lidhur me Burmali xhaminë. Ai edhe më herët kishte deklaruar se Turqia është  ajo që pengon realizimin e ëndrrës së BFI për Burmali xhaminë, por kësja rradhe në emisionin “Rruga drejt…” të  gazetares Arta Tahiri mbi temën:” Kryqi dhe shqiponja”. Që ndrimi i tij ishte i hapur dhe i qartë duke drejtuar akuzua në adresë të qeverisë  turke më sakt ndaj ish-kryeministrit dhe kryetarit aktual Erdogan meqë asaj kohe pikërisht Erdogan ishte në  krye të qeverisë turke. Sulejman Rexhepi si duket ka ngatërruar kiblen dhe në vend se të fajson veten  meqë ai e kishte shitur, por kishte akuzuar BDI dhe Gruevskin të cilin më pastaj edhe e bekoi. Atë kohë BDI kishte akuzuar Sulejman Rexhepin se kishte shitur Burmali xhaminë, ndërsa ky i fundit morri iniciativ të mbron veten por asnjëherë nuk sqaroi se çfarë ndodhi me këtë  xhami. Pritet që Sulejman Rexhepi të thirret në pyetje nga ambasada turke në Shkup për akuzat e rënda dhe të pabaza drejtuar qeverisë turke?!


No comments:

Post a Comment