Feb 5, 2016

OPINION: Diçka po zihet në BFI

Ajo që do ta trondisë mbarë opinionin e vendit, sipas disa burimeve brendapartiake të partisë shqiptare në pushtet, BDI-së, do të jenë përgjimet që kanë të bëjnë me kryetarin e BFI-së, Sulejman Rexhepin. Po ky burim thotë se, telefonatat e përgjuara të efendi Rexhepit dhe të familjes së tij janë edhe më skandaloze se sa telefonatat që flasin për seks-skandalet në të cilat janë të përfshirë edhe politikanët shqiptarë                                                 
Shkruan Rafet Kasami

Në Maqedoni, tashmë 24 prilli është caktuar si ditë kur do të mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare, si rrjedhojë e "Marrveshjes së Përzhinës", të arritur në mes partieve kryesore në Maqedoni (VMRO, LSDM, BDI, PDSH) e me ndërmjetësim të ndërkombëtarëve. Megjithatë, edhe pse po vlerësohen si taktizime partiake, në esencë të gjitha këto parti janë për ta shtyrë muaj tutje ditën e zgjedhjeve. Shkas janë bërë përgjimet masovike të cilat akoma po e skandalizojnë shoqërinë dhe po i dridhin themelet edhe ashtu të brishta të shtetit. Në këtë shtet po sundon një pasiguri totale. Të gjithë janë në ndjekje të "shtrigave" që i posedojnë këto përgjime! LSDM-ja që ishte "pronare" e këtyre përgjimeve kohë më parë zyrtarisht ia dorëzoi Prokurorisë Speciale e cila do të merret me procesuimin e të gjitha aferave. Në taborrin e partive opozitare po flitet se, arsyea kryesore që po e nxit VMRO-në për t'i sabotuar zgjedhjet e 24 prillit janë pikërisht informatat që dolën pas arrestimit të Zahir Beqirit-Çaushit, në shtëpinë e të cilit u gjetën mbi 70 mij përgjime si dhe një numër i konsiderueshëm i pasaportave false. Pas këtij arrestimi u shpërndanë shpekulime se i njëjti "set" i përgjimeve është shpërndarë edhe te disa persona shumë të sigurtë të cilët do të përkujdesen që t'i publikojnë të gjitha nëse kapet njëri prej poseduesve të këtyre materialeve. Nga ana tjetër, për pushtetin aktual mjaft problematik del edhe gazetari kontravers, Zoran Bozhinovski, i cili nga "biruci" i tij në Novi Sad ka paralajmëruar se përgjatë ditëve të fushatave parazgjedhore, do të nis t'i publikojë përgjimet dhe se tashmë paskësh arritur të nënshkruajë kontratë me dy portale shqiptare mjaft me ndikim, një në Kosovë e një në Shqipëri. Pra, pushteti tërthorazi angazhohet për shtyerjen e këtyre zgjedhjeve deri sa t'i zbulojë "bunkerët" e këtyre përgjimeve, apo edhe të detyrojë opozitën maqedonase që për ndonjë kompromis eventual t'i dorëzojë këto "buknekrë". Edhe manovrimet politike të opozitës shkojnë në drejtim të shtyerjes së zgjedhjeve me qëllim që të fitohet kohë për fillimin e proceseve gjyqësore për aferat që peshojnë mbi pushtetin aktual. Opozita është e sigurtë që nuk do të ketë zgjedhje në datën 24 prill, siç është e sigurtë se opinion i vendit dhe ai ndërkombëtar do të tronditen nga aferat që do të zbardhen nga publikimi i përgjimeve. Në taborrin opozitar thonë se, as vetë më nuk dinë se në ç'duar gjenden të gjitha ato përgjime, veçse janë të sigurtë që në kampusin politik shqiptar Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferri do të tronditen shumë keq, ndërsa nga kampusi maqedonas më së keqi do të kalojnë Nikolla Gruevski, Sasho Mijallkov, Gordana Jankullovska, Mile Janakievski si dhe Zoran Stavrevski. Gjithnjë e më shumë po flitet edhe emri i Ministres për Kulturë, Elizabeta Kançevska Milevska, për zhdukjen (djegien) e tetë pakove të mbushura me dokumentet e megaprojektit "Shkupi 2014"! Por, ajo që do ta trondisë mbarë opinionin e vendit, sipas disa burimeve brendapartiake të partisë shqiptare në pushtet, BDI-së, do të jenë përgjimet që kanë të bëjnë me kryetarin e BFI-së, Sulejman Rexhepin. Po ky burim thotë se, telefonatat e përgjuara të efendi Rexhepit dhe të familjes së tij janë edhe më skandaloze se sa telefonatat që flasin për seks-skandalet në të cilat janë të përfshirë edhe politikanët shqiptarë. Jo zyrtarisht mësohet se, Sylejman Rexhepi, kohë më parë, gjatë orëve të vona të natës, fshehurazi ka zbrazur "dhomën" e vet, duke i nxjerrë nga kabineti të gjitha gjërat dhe materialet kompremetuese. Po kështu ka vepruar edhe shefi i tij i finansave, Azem Eminovski. Diçka e madhe po zihet në BFI dhe, përgjithësisht, në Maqedoni!

No comments:

Post a Comment