Aug 31, 2015

Paralajmërohet shpërthimi i bombës së re për Sulejman Rexhepin

Meqë opinioni është dëshmitar i skandaleve të Sulejman Rexhepit dhe familjes së tij, ju paralajmërojmë se shpërthimi i bombës së rradhës do të bëhet për një kohë të shpejtë. Dalë nga dalë po shpaloset qeverisja e BFI nga Sulejman Rexhepi në mënyrë kriminale dhe përplot skandale për të cilat gazetari Bozhinovski si duket ka mjaft materiale.

Aug 30, 2015

OPINION: Kur rezili (Mulla Sula) i ndanë mirënjohje dilerit (Mustafa Dautit)

Rreth paturpësisë së radhës së Sulejman Rexhepit gjatë ndarjes së “mirënjohjeve” që e bëri këto ditë

Nga: Ilir POLISI

Dueti më i sofistikuar në vjedhje të BFI-së si dhe në pastrim parashë, dueti më i bërë rezil nëpër media e portale, dueti më hajn i të mirave të myslimanëve, Sulejman Rexhepi-Mustafa Dauti, këto ditë patën nevojë që të jenë në qendër të vëmendjes si “humanist” duke e falsifikuar motivin! Mustafa Dauti paska dhënë kontribut të jashtëzakonshëm në zbutjen e vuatjteve të refugjatëve sirianë e irakianë që po kalojnë nëpër Maqedoni!!! Kurse Sulejman Rexhepi për këtë “motiv” e dekoron me mirënjohje Mustafa Dautin, lavatriçen e parave të pista të Sulejman Rexhepit.
A ka gjë më të turpshme, më ofenduese dhe më idiotike se sa ta krahasoshë aktivitetin e vetëm humanitar dhe vetëmohues të Jasmin Rexhepit dhe bashkëshortes së vet me Mustafa Dautin, i cili krejt për punë të ndytë, në cilësinë e dilerit të drogës, pati një takim njëditësh me disa nga refugjatët sirianë dhe irakianë.
Tërë bota e di se Mustafa Dauti është njeriu më pis në fytyrë të tokës, njeriu më hajn, i cili, në emër të OH Hilal bën shpëlarjen e parave të pista të Sulejman Rexhepit. Kjo tashmë dihet botërisht.
Jasmin Rexhepi është shoqatë njeri, nuk ka kurrfarë logjistike dhe, ndihmën në ujë për refugjatët e ka bërë me javë, ai ka qenë zëdhënësi i refugjatëve të mbajtur peng në qendrën e Gazi Babës nga pushteti aktual; Jasmin Rexhepi ka filluar me paratë e veta, me kafshatën e gojës së fëmijëve të vet të bëjë humanitet me këta refugjatë, me makinën e vet, me benzinin e vet. Nuk pati njeri në vendin tonë që nuk i tha “hallall i qoftë”!  Dhe, çohet pas disa ditësh, pas një takimi që e pati Mustafë Dauti me Argëtim Asani, alias Artanin, i cili u vra disa ditë pas atij takimi të realizuar në Strugë, në restorantin Akua, dhe nis e takohet me disa refugjatë, më tepër për të pozuar me ta se sa për të kryer aktivitet humanitar. Asnjë apel zyrtar nuk ka qenë që të mblidhen ndihma nga muslimanët e vendit për këta vëllezër për nga feja. Asnjë aksion humanitar siç ishte, për shembull, moti dikur për Somalinë! Prej nga i mori Mustafa Dauti ato ndihma për t’ia shpërndarë refugjatëve?! Fundja, pse ky të dekorohet dhe jo OH HILAL??? Thjesht, sepse u zbërthye shumë keq, e mori vesh krejt bota se çfarë pisi është ky dhe, për ta qetësuar pak dhe për ta justifikuar pak shoqërimin e vet me këtë kriminel, Mulla Sula e dekoron me mirënjohje për aktivitete false!
Pse nuk e dekoroi me mirënjohje, bie fjala, atëherë kur për në Somali nga muslimanët e vendit u tubuan rreth 40 mij euro, të cilat, vetëm 5 mij u dorëzuan në myftininë e Bullgarisë ndërsa të tjerat u ndanë në mes të Mustafa Dautit dhe djalit të Sulejman Rexhepit, Zuhejr Rexhepit, zëvendës drejtor i Medresesë Isa Beu në Shkup. Kurrë në BFI nuk erdhi ndonjë raport se nga shkuan ato para. Në fakt, a e di kush se pse u mblodhën për Somali? Sepse, shpëlarja e parave, vjedhja e tyre ishte më e lehtë. Nëse nuk besoni shkoni e pyetni në Somali!!! Djallëzirat e Sulës dhe të Mustafës. Pisa të mëdhënj!
Pra, disa ditë para se të vritej Artani, Mustafa si mik i tij i ngushtë, e takon në restorantin Akua të Strugës ku merren vesh në hollësi për një detyrë. Këtë detyrë pastaj Mustafa ia tregon një bashkëudhëtari të vet si dhe një nëpunësi në Myftininë e Kumanovës, prejt të cilit ka kërkuar që refugjatët që do të futen në xhaminë e Kumanovës, duhet të takohen me te, sepse, nëpër secilën çantë të tyre të shpinës ka më së paku nga një kilogram “miell të bardhë” (kokain) të cilën duhet t’ua marrë me pak lekë dhe t’ia dërgojë mikut të vet në Strugë. Sipas Mustafa Dautit, jo rastësisht edhe grupi i kosovarëve ishte stacionuar pikërisht në Kumanovë, sepse, donin që ta tubonin “miellin” prej tyre dhe ta shpërndanin nëpër Perëndim. Pas Vrasjes së Argëtim Asanit, Mustafa Dauti nuk u duk më në mesin e refugjatëve që vijnë nga Siria e Iraku e që kalojnë nëpër Maqedoni. Nuk e zhvilloi më asnjë “aktivitet humanitar”! Jasmin Rexhepi ndihmën ua hidhte nga autostrada te grupet që ecnin nëpër shinat e trenit. Ndërsa Mustafa i ndalonte dhe fotografohej me ta! Vetëm një ditë, sepse iu vra punëdhënësi!
BFI-së, OH HILAL dhe Mustafa hajnit i është dashur që pandërprerë të ftojnë për ndihma, t’ju dalin në nihmë mbi 80 mij refugjatëve sa kanë shkelur nëpër trollin e Maqedonisë, sepse BFI është institucion i vetëm që përkujdeset për myslimanët që jetojnë apo që kalojnë nëpër Maqedoni. Këta nuk kanë guxuar të ngrisin iniciativë për tubimin e ndihmave sepse do të dështonin për turp. Vështirë se do të kishin dhënë myslimanët e vendit për Sulën dhe për Mustafën, më sa a dhanë diçka për vëllezërit tetovarë të goditur nga tragjedia natyrore. Kutitë me pak ndihma që i kishin fshehur në Fakultetin e Shkencave Islame, u deshtën që t’i ngarkojnë në kamion dhe t’i çojnë në Tetovë, sepse, ndryshe, do të turpëroheshin keq e më keq.
Dhe tani, lexues të dashur, si do ta kishit komentuar këtë akt të ndyrë të Sulejman Rexhepit i cili e dekoron Mustafa Dautin me mirënjohje? Pse? Sepse, shiti kombin dhe xhipin e dhuruar donacion nga një vëlla turk për HILAL-in, apo, ia dorëzoi Sulejman Rexhepit si mjete të përshtatshme malore për gjuetinë e derrave të egër.

Merreni si ta merrni, ky gjest mund të përkthehet vetëm kështu: rezili dekoron hajnin! Kulmi i turpit. 

Aug 29, 2015

Bomba nr.3: Sulejman Rexhepi dhe UDB

Shkruan: Zoran Bozhinovski Funksionar të BDI-së i ulur në eshalonin e tretë, është ulur dhe më ka shkruajtur letër të hapur mua dhe publikut. E publikoj pa asnjë ndryshim. Derisa nuk bëj as ndryshime lektorale, me qëllim që të ruhet autenticiteti. Emri dhe mbiemri i funksionarit do të mbetet sekret me qëllim që të vazhdoj të mbijetoj. Edhe ashtu ditët brutalisht mundohen të dëmtojnë burimet e mia për të cilët kanë dyshime se janë bashkëpunëtorë të mi. Zoran, beteja yte kundër krimit të organizuar dhe kriminelëve në partitë politike e konkretisht në BDI te ne shqiptarët me këtë garniturë të BDI-së në pushtet së tepërmi na dëmton. Kur ti ua zbardh krimin me fakte dhe argumente, fotografi dhe biseda, në vend që Ali Ahmeti si përgjegjës t’i largoj kriminelët e tillë nga partia, apo institucionet e shtetit të ndërrrmarin masa kundër tyre, ndodh e kundërta, tani ata kriminel për të cilët paraqet të dhëna bëhen më të fuqishëm dhe më të zjarrtë në aktivitetet e tyre. I vërtetojnë vetvetës së tyre se ata janë BDI se edhe insttitucionet shtetërore nuk munden t’u bëjnë asgjë, andaj fillojnë të lavdërohen dhe të marrin pozita edhe më të forta brenda partisë. Më vjen turp pas publikimit të fotografive të vozitësit të Blerim Bexhetit, Usame Sulejmani një rrugaç i thjeshtë të ulet në zyren e Ministrit të Drejtësisë dhe të nënshkruaj amnesti, kur shoh se BDI vazhdon ta mbaj Blerimin afër dhe të bëhen se asgjë nuk ka ndodhur. Njëjtë ishte edhe rasti me Rafiz Halitin kurr ishte Drejtor i Postës emëroi nipin e Tij Armend Fazliun Shef të Kabinetit të Postës, kurse nipi i Tij ishte organizator i djegjes së Postës që të fsheh krimin financiar. Dhe pas këtij kriminaliteti të rëndë vazhdon të ketë funksion edhe Rafiz Haliti edhe Armend Fazliu e gjithashtu edhe babai i Armend Fazliut i cili është i njohur si sahanlëpirës, marksist dhe leninist i dëshmuar me diplomë. Në këtë renditen edhe Fatmir Besimi, anëtar i njohur i familjes së UDB që është shkak kryesor të jetë ministër i përjetshëm. Në këtë rend renditet edhe Miralem Asani anëtar i deklaruar i familjes së UDB-së nga fshati Kamanjan-Tetovë. Afërsia e BDI-së me Resin Rexhepi edhe pas zbardhjes së kriminalitetit të Reisit e poashtu edhe pas akuzës së vetë liderit të BDI-së Ali Ahmetit se Rexhepi mund të jetë gjithçka tjetër, përveç besimtar Jo dhe se BFI paraqet byrokraci të Zotit, më bënë të besoj se Ali Ahmeti nuk ka qenë i sinqertë kur deklaroi se duhet të publikohen të gjitha bisedat dhe faktet për BDI sepse kjo gjë do të kontribuonte për pastrimin e partisë. Siç po duket BDI nuk është e interesuar të pastroj rradhët e veta nga kriminelët. Vendosja e Bekim Nezirit për Ministër të Ekonomisë është nënçmim dhe lojë me të gjithë Shqiptarët, e poashtu devalvim i tërë kapitalit patriotik të BDI-së. Përveç asaj që Bekim Neziri përfaqëson figurë kriminogjene, të gjithë Shqiptarët e dinë se Bekim Neziri është dhëndër i Vehapit të Sullares i cili është spiun i njohur-udbash, kamataxhi dhe anëtar i familjes së degjeneruar e cila para disa viteve me benzin dogji të gjadhë një 18-dhjetë vjeçar në Kondovë. Ali Ahmeti është dashur të jetë i informuar në detaje kush është Vehapi të cilin me siguri e kanë informuar edhe Kosovarët të cilët kanë qenë të djegur para luftës së Kosovës gjatë dhe pas luftës. Kurse do të duhej ta informonin edhe tregtarët Shqiptar të cilët jo rradhë herë e kanë përjetuar në lëkurën e tyre forcën policore e cila ka ardhur pikërisht nga Vehapi. Tani është i njohur si Vehap kamataxhiu, ose Vehap Biznisi (pronar i Restorantit Biznis në çair). Vehapi poashtu është i afërt me reisin Rexhepi me të cilën si satisfakcion nga raportet e mira që i ka me të njëtin me qëllim që t’i përforcoj lidhjet partiake me BDI-në e çairit punësoi në BFI dhëndrin e Vehapit njëkohësisht edhe baxhanak me Bekim Nezirin, Argëtim Saliun. Argëtim Saliun nuk ka lidhje me islamin edhe familjarisht, për ata edhe mishi i derrit është përditshmëri në shtëpinë e tyre. Me këto hapa BDI shkatërron moralin te Shqiptarët dhe i barazon kriminelët me të sinqertit, UDB-të me viktimat e UDB-së, dhe dërgon drejtpërsëdrejti porosi te Shqiptarët se më nuk vlen të jesh i sinqertë sepse në parti po edhe në shtet më tepër vlerë kanë ata të cilët kanë Para-të holla pamarrë parasysh si i kanë fiuar ato, dhe nuk ja vlen të jesh prej familjes të pastër sepse familjet e UDB-së janë më të aftë të na i mësojnë aftësitë e tyrë spiuneske dhe kriminele të gjithëve në partinë tonë. Ali Ahmeti ishte ai që nuk na lejoi neve viktimave të UDB-së dhe UDB-ashëve të hakmerremi me dorën tonë, duke na bindur se ata tani e tutje do të përgjigjen para organeve shtetërore për të gjitha aktivitetet e tyre udbashe dhe kriminele, mirëpo në vend që BDI tani pikërisht spiunat dhe bashkëpunëtorët e UDB-së i ka autorizuar dhe pozicionuar në instancat më të larta shtetërore, të cilët sot kanë benefite më të larta, se sa në vetë sistemin komunist. Nëse kodoshët-spiunët deri para ardhjes së BDI-së në pushtet kishin vetëm veshë, tani kanë edhe brirë me të cilët na sulmojnë dhe shkatërrojnë edhe më tepër. Shikoj dhe habitem si BDI me këtë leje të heshtur na solli deri në këtë derexhe (shkallë), MORALI DHE JOMORALI të kenë vlerë të njëjtë.

Aug 28, 2015

Së shpejti bomba nr.3 për BFI dhe Sulejman Rexhepin

Ditëve në vijim do të eksplodon bomba tjetër lidhur me Sulejman Rexhepin! Kjo ka të bëjë me BFI! Qëndroni me portalin tonë!

Aug 26, 2015

Bomba nr. 2: Jeta luksoze e Sulejman Rexhepit me paratë e muslimanëve

Gazetari i portalit Burevesnik, Zoran Bozhinovksi tani shpalosi bombën e rradhës lidhur me kqpërdorimet e Sulejman Rexhepit, për paratë dhe komoditetin familjarë të krijuar me paratë e muslimanëve. Në bombën e publikuar më 26 Gusht 2015 shihet qartë kush është Suljeman Rexhepi, pasuria e BFI që shfrytëzohet për jetë luksoze dhe familjare, mentaliteti, karakteri dhe dinjiteti i Sulejman Rexhepit, bashkëpunimi i tij me shërbimet e shtetit dhe BDI. Me orë Rolex, hotele, villa, vetura luksoze, shtëpia për djemt dhe vajzën, pot ë kishte nevoj avijon për nipat edhe atë do e blej, dhe çfarë jo tjetër do të bënte Sulejman Rexhepi me paratë e muslimanëve? Pas gjithë këtyre rezillëqeve vallë sa meriton ky person akoma të jetë në krye të BFI?!
Më detajisht do të lexoni në bombën e publikuar nga gazetari, Bozhinovski përmes linkut të mëposhtëm si dhe transkriptin e përkthyer të bisedës mes familjarëve të Sulejman Rexhepit dhe të afërmve të tyre:  http://burevesnik.org/index.php/ekskluzivno/item/441-mrdach-so-zlaten-roleks-i-obraz-gjon  
(Për shkak të ruajtjes së manipulimeve teksti në transkirt i bisddës së rejës së Sulejman Rexhepit dhe një të afërm të saj  është përkthyer nga shqipja në maqedonisht, jatranskriptin original të plotë në shqip.)
Bisedë në mes të nuses së djalit të Sulejman Rexhepit dhe një të afërmi të sajë i quajtur Jusuf Ajeti Biseda ësht zhvilluar më datën 11.08.2014 ora 00:03


Reja e Sulejman Rexhepit: ej cka bon 

Jusuf Ajeti: po ri, ju a hala se keni menen me u nis a? 

Reja e Sulejman Rexhepit:ë Ce more nshpi jemi 
Jusuf Ajeti: Ja bee, po shka tha Arbresha neser nismi se aga Qani se di udhen? 
Reja e Sulejman Rexhepit: Po more, un fola me nanen tone ishte ne darsem 
Jusuf Ajeti: do e mbys qiken tane 

Reja e Sulejman Rexhepit: Ka lujt, po une i thash kallzoj Sumejes, jo tha e din po ai qetri e mashtron 

Jusuf Ajeti: hhahaha 

Reja e Sulejman Rexhepit: Valla ka kujtu qe e din 

Jusuf Ajeti: jo be tha neser 

Reja e Sulejman Rexhepit: Cka bajni , telefonin kosmofon pse e kije mshel? 

Jusuf Ajeti: kush e ka mshel? 

Reja e Sulejman Rexhepit: Po ti jam ca tut lip te kosmofoni 

Jusuf Ajeti: nuk e kam kosmofonin, tetja xim e ka 

Reja e Sulejman Rexhepit: Sa kum ardh te kam lyp, po tetja tha ai e ka 

Jusuf Ajeti: Jo be, se kam une kosmofonin po t-mobile 

Reja e Sulejman Rexhepit: Ta coj nje foto te Genta ne muzik 

Jusuf Ajeti: haram, uela ulaa Genta haram, hahahha 

Reja e Sulejman Rexhepit: ti coj do foto edhe te hoteli ne obor, hahaha 

Jusuf Ajeti: Si ne xhenet paske dal 

Reja e Sulejman Rexhepit: Ha ha, po si kujtove, une e kam te garantum xhenemin, xhenetin se harova, hahaha 

Jusuf Ajeti: hahahhaahh, si kalut ne Ulqin, fmit a u reziten? 

Reja e Sulejman Rexhepit: Si maxhup, prap kan me shku mas dy dite 

Jusuf Ajeti: Ku? Reja e 

Sulejman Rexhepit: me shoke ni kombi, Sula, Zegluli, Arbri ne Ulqin 

Jusuf Ajeti: ja ja, ti Arbresha ne shpaj? 

Reja e Sulejman Rexhepit: jo jo, na ne Oher 

Jusuf Ajeti: Hajde kur do vish tepasht 

Reja e Sulejman Rexhepit: Se buçit ni milioner ja ka ble gjysen e hotelit per Bashkesin Islame e na e kina nje apartmant edhe 2 soba tonat me bazen 

Jusuf Ajeti: ooooooooooooooooooo 

Reja e Sulejman Rexhepit: Ni sahat ja ka ble 37 mi dollar i alltanit Roleks 

Jusuf Ajeti: paaaaaaaaaa, valla me ju kajt skini 

Reja e Sulejman Rexhepit: Per nime e kam, mos e ban muhabet me kerkan 

Jusuf Ajeti: jo jooo, uzhivaj 

Reja e Sulejman Rexhepit: 6 mije euro i kena harxhu ne Ulqin per 10 dite 

Jusuf Ajeti: ntntntntnntnt, kini per qata, 6 mije euro une duhet me punu 3 vjet, kini ju. Xhakuzi a kini te hoteli? 

Reja e Sulejman Rexhepit: Po be. Shendosh, buçi thot si mu shnosh gjali thot nuk kujtoj mo per kurxho, mem thon Sula ballon ti blej i blej 

Jusuf Ajeti: valla po 

Reja e Sulejman Rexhepit: Masane ato pi Ulqini kan me kthi te na, ama une zdu te shkoj se du ne dasem te Bedriu 

Jusuf Ajeti: taj e din at 

Reja e Sulejman Rexhepit: A ki me ardh 

Jusuf Ajeti: po, mare mos me ardh 

Reja e Sulejman Rexhepit: Epo mire, une fmit si kam vec Arbreshen 

Jusuf Ajeti: Kam ven te araba(vetura), une Sumeja, ti, Arbresha, nana 

Reja e Sulejman Rexhepit: Me 25 e kam te dal nsheher 

Jusuf Ajeti: Ishalla e mer Reja e 

Sulejman Rexhepit: Flm, met paren ka me e mar, ka gjet luli tnjofshem 

Jusuf Ajeti: Aj ka te njofshem. Kismet vi neser ka ju folim 

Reja e Sulejman Rexhepit: O hajde bujrem 

Jusuf Ajeti: Flm 

Reja e Sulejman Rexhepit: Po a e ki kerin? 

Jusuf Ajeti: po be 

Reja e Sulejman Rexhepit: Epo mire, mere nonen, mejen pijme kafe 

Jusuf Ajeti: nona sun vjen, se nenja ne shpi e kena tash, vet si saher 

Reja e Sulejman Rexhepit: mere vec Mejen 

Jusuf Ajeti: Ok 

Reja e Sulejman Rexhepit: ty nuk te kam pa, qerat i pash per bajram 

Jusuf Ajeti: me sheh neser kismet 

Reja e Sulejman Rexhepit: Kismet po 

Jusuf Ajeti: naten e mire teze, bajna muhabet neser live se me mue sabahi tze 

Reja e Sulejman Rexhepit: hahhaa, naten e mire se me ty duhet me fol deri ne saba, ni mendje e kena.


Bozhinovski shkruan se: Posedoj mjaft biseda të këtilla familjare, mes tjerash edhe vajzën e Reisit Rexhepit se qysh lavdërohet se baba i saj i ka ndërtuar shtëpi të re dy katëshe. Megjithatë u përcaktova për këtë bisedë për shkak të famës në opinion për rreth orës së tij Rolex dhe jetën luksoze në brigjet e detit Adriatik. Kuptohet se e gjithë kjo bëhet në shpinë të besimtarëve musliman..

BBC: Kosova dhe Serbia me marrëveshje të spikatura

Lajmi se Kosova dhe Serbia kanë arritur një marrëveshje për themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe, është publikuar edhe në portalin e BBC-së, televizionit të njohur ndërkombëtar.

“Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar një seri marrëveshjesh në fusha të ndryshme dhe kanë bërë hapa të rëndësishëm karshi normalizimit të marrëdhënieve”.
“Serbët në veri të Kosovës do të gëzojnë të drejta më të mëdha sipas njërës marrëveshje, ndërsa Kosova do ta ketë kodin e vet telefonik ndërkombëtar”.
“Shefja e Politikës së Jashtme të Bashkimit Europian, Federica Mogherini, e cila e ka ndërmjetësuar dialogun e fundit, ka thënë se Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshje të spikatura”, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova./telegrafi/

Vetura e ministrisë me pjepër, prononcohen nga kabineti i Nimetulla Halimit

Vetura me pjepër në tregun me shumicë në Shkup është pronë e Ministrisë për transport dhe lidhje, pranojnë për Portalb nga kabineti i zëvendësministrit nga radhët e BDI-së, Nimetulla Halimi, mirëpo si që thonë ata, zv/ministri për nevojat dhe detyrat zyrtare shfrytëzon veturë tjetër dhe atë të tipit “Seat Ibiza” dhe “Nissan Jeep”.
Në fotografi shihet keqpërdorimi i kësaj veture ndërsa në media u hap pyetja se mos vallë Halimi merret me shitje të pjepërve përpos detyrës së tij zyrtare si zëvendësministër.
Nga kabineti i tij thonë që kjo nuk është e saktë ndërsa ditën kur janë bë fotografitë dhe publikimi i lajmit Halimi ka qenë në qëndrim katër ditor në Shqipëri nga ku eshtë kthyer të hënën afër mesnate.
“Lajmi dhe fotografitë e publikuara kanë për qellim prishjen e imazhit dhe veprimtarisë së Halimit nga persona të caktuar. Zv ministri në mënyrë aktive dhe të palodhëshme prej ardhjes në këtë funksion mund të përmendet vetëm për vepra, punë dhe angazhime në favor të të gjith shqipëtareve që kanë të bëjnë me avancimin e pozitës së shqiptarëve në të gjithë vendet punuese në ministri. ” thonë për Portalb nga kabineti i Halimit duke mos u përgjigjur pyetjeve të tjera, kush dhe pse ka keqpërdorur këtë veturë./portalb/

Aug 25, 2015

A DO TE BURGOSET MIRALEM ASANI I SULEJMAN REXHEPIT?!

Këto ditë u publikua një “bombë” që aktivizoi skandalin e radhës. Dy funksionarë, njëri i shtetit e tjetri i BFI-së, planifikojnë si ta vjedhin BFI-në? Të njëjtit funksionarë që e shpëtuan Sulejman Rexhepin nga dorëheqja për shkak të sharjes së nënave dhe grave të hoxhallarëve. E shpëtuan për ta vjedhur?!

Nga Shërbimi për informim i Lëvizjes për Reforma në BFI

Institucioni prokuror është avokati i së drejtës, ai që i mbronë interesat e shtetit por edhe të palës së dëmtuar. Prokurori është simbol i së drejtës, është luftëtarë i denjë për ta arritur të drejtën. Prokurori është pasqyra e shtetit të së drejtës. Prokuroi nuk mban anë, prokurori synon të drejtën, interesin e shtetit dhe të palës së dëmtuar. Kur prokuroi këtë angazhim të vetin profesional e arrinë përmes ryshfetit, korrupsionit, atëherë, për ta mbrojtur imazhin e shtetit të së drejtës, prokurori i tillë burgoset pa kurrfarë respekti.
Bota ka njohur praktika të shpeshta të burgosjes së prokurorëve, sepse, jo njëherë dijnë të vihen në anën e më të fortit. Duke u drejtuar nga logjika se shteti është pala më e fortë, jo njëherë dijnë që klientin e pasur ta përceptojnë si shtet! Ky është deformimi profesional i prokurorçiçëve, i atyre prokurorëve që sapo kanë bërë hapat e para në këtë zeje me qëllim të pasurimit e jo të ushtrimit të profesionit me korrektesi.
Një profil i këtillë i prokurorit na ishte edhe zonja Vahide Badivuku, Prokurore e Departamentit të Krimeve të Rënda, në Prokurorinë Themelore të Mitrovicës, e cila këto ditë u burgos për mit-marrje. Pra, Vahidja kishte menduar se, disa persona, me biografi të njollosur, si më të fortit e shtetit të Kosovës, janë vetë shteti të cilët kurrë nuk guxojnë të kapen në flagrancë, të cilët, edhe nëse janë të ngarkuar me vepra penale, duhet të lirohen prej tyre, sepse janë të fortë po aq sa vetë shteti. Këta tipa prokurorësh janë tepër të rrezikshëm, sepse, shumë gabimisht e perceptojnë rolin e prokurorit. Me këtë perceptim në fakt veçsa e njollosin fytyrën e shtetit, imazhin e institucionit prokuror si dhe drejtësinë e një vendi. Dhe, për më keq, kjo njollosje bëhet institucionalisht. Prandaj, ky lloj profile prej prokurorësh apo edhe gjykatësisht, menjëherë duhet të sanksionohen, deri me burgim. Kështu do të kishte vepruar çdo shtet normal.
Po si po vepron shteti i Maqedonisë me këtë lloj profilesh të “prokurorëve” të diskutueshëm, të atyre prokurorëve që janë nga kontigjenti i përfaqësimit adekuat (pavarësisht në është debill apo imbicil). 
Oponioni i gjërë i vendit dhe më tej, fare mirë e di se cili ishte reaksioni i bashkëpunëtorëve të ngushtë dhe shumëvjeçarë të Sulejman Rexhepit, pasi që ky publikisht ua shau nënat dhe gratë hoxhallarëve. U kërkoi mejdan për qërim fizik të hesapeve. Kur një grup hoxhallarësh ia plotësuan atë dëshirë dhe i dolën në mejdan ai u struk në birë të miut duke kërkuar shpëtim nga njerëzit shumë të dyshimtë dhe tepër të rrezikshëm. Shpëtimin e kërkoi nga ai terren ku kishte zhvilluar një bisnes të diskutueshëm dhe me plotë korrupsion, në të cilën ishin përfshirë disa “autoritete” nga Gostivari. Në ndihmë ju doli edhe nipi i një ministri të BDI-së i cili më vonë, për shërbimet e tij të dyshimta, do të emërohet si sekretar në BFI. Ky ishte ura lidhëse e tajfës së “gjykatësve” nga Gostivari më në krye Ministrin e Drejtësisë, profesorin e nderuar Adnan Jasharin, të cilin e njollosën përjetë. Sekretari i BFI-së, Irsal Jakupi, duke qenë në rolin e ndërmjetësuesit, Mulla Sules ia gjeti shpëtimtarin, e ky ishte Miralem Asani, zv/kryetar i Këshillit të Prokurorisë Publike. Në mënyrë tepër amatore, në mënyrë tepër korruptive, Miralem Asani, bashkë me njerëzit e Blerim Bexhetit, ish-ministrit për drejtësi, do të ushtrojnë ndikimin për ta mjegulluar situatën, për ta mjegulluar të vërtetën mbi Sulejman Rexhepin, do ta nxjerrin Sulejman Rexhepin “si të drejtë”, ndërsa do të akuzohen udhëheqësit e Lëvizjes për reforma pranë BFI-së.
Miralem Asanit tashmë i doli boja! Miralem Asani e ka vendin në burg. Miralem Asani, për hirë të institucionit prokuror duhet të dëshmojë para gjyqit duke e raportuar të vërtetën, duke e zbërthyer tërë lojën që e luajtën në dëm të arkës së BFI-së e në të mirë të Sulejman Rexhepit. Kungulli askujt gjithmonë nuk i ka shkuar mbi ujë!
Nga një “bombë” që këto ditë u publikua në të gjitha mediat e vendit por edhe në ato të jashtme, u ndez një aferë e cila, për turp të shtetit të Maqedonisë, vetëm sa e trashi konstatimin se drejtësia në Maqedoni le shumë për të dëshiruar. Zv/kryetari i Këshillit të Prokurorisë Publike, Miralem Asani, dëgjohet tek e mëson Irsal Jakupin, njeriun e vet që ia imponoi Sulejman Rexhepit si kundërshpërblim për “drejtësinë që do ta çojë në vend”, se si të vjedhë, se si ta marrë në dorë organizimin e haxhit dhe si të përfitojë aty. Madje i thotë që, nëse nuk di ai, ta inkuadrojë edhe atë në këtë komision të haxhit dhe të shikojë pastaj se si vidhet haxhi! Ky farë Miralemi tashmë na del më profesionist si hajn se sa si prokuror!

Sikur të ishte Maqedonia shtet normal, me automatizëm do të duhej që ta burgoste këtë farë “prokurori”, jo sepse u korruptua nga Sulejman Rexhepi, por sepse e mëson një funksionar tjetër se si të vjedhë, si ta dëmtojë pronën e përgjithshme. Dihet se si sanksionohen këto synime apo veprime në Kodin Penal të RM! Pas kësaj, duhet të shqyrtohen edhe një herë, në hollësi, të gjitha lëndët dhe vendimet e sjella në rastin e fundit të BFI-së, e të cilat kaluan nëpër tajfën e gostivarlive të udhëhequr nga turpi i tyre, Miralem Asani. Po në BFI, a ka ngelur ndonjë fije turpi! A do të duhej që për shkaqe morale të tërhiqeshin, me fytyrë të skuqur si piperkë, Sulejman Rexhepi, Irsal Jakupi por edhe “bossi” naiv i kësaj tajfe, Shaqir Fetahu! Turp i madh ka rënë mbi BFI-në. Medet! 

Mos vallë VMRO dhe BDI janë shkrirë në një parti?

Kryeredaktori i televizionit alsat, Muhamed Zekiri, përmes rrjetit facebook ka shruar se në ditën kur u takuan Ministri Bushati dhe Popovski në Shkup, Gruevski me Teutën lëshuan sallën e USHT-së në Tetovë, në përdorim. Ai ka ngritur dilemën se mos vallë VMRO dhe BDI janë shkrirë në një parti të vetme. 
"Sot është hera e tretë pas vërshimeve që Gruevski viziton Tetovën...
Ku janë BDI, Ali Ahmeti dhe ministrat e tij???
A janë shndërruar në fantazma dhe nuk i percepton dot kamera, apo po ruhen për USHSH-në, e USHT-në ia lan në dorë Nikollës?!
Ose vallë janë shkri VMRO dhe BDI në një parti të vetme?!!" ka shkruar Muhamed Zekiri, përcjell "lajmpress." 

Skandaloze: OH Hilal fsheh emrin e donatorit nga Turqia

OH Hilal ska të ndalur me skandale. Tragjedia e rradhës nga OH Hilal është se po bënë nam e bet aktivitetesh duke mos deklaruar se ndihmat janë donacion i Drejtoris së Vakfëve të Turqisë ( DVT). OH Hilal është organizat që vepron vetëm sipas kërkesve të Sulejman Rexhepit dhe Mustafa Dautit duke dëmtuar edhe më tej imazhin e BFI-së. Kontigjenti që është siguruar nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë ka filluar të shpërndahet që nga muaji i Ramazanit dhe akoma ndihmat e tilla po ndahen gjithandej vepër që nuk është në pajtim me marrëveshjen që kanë OH dhe DVT. Skandal në vete është paraqitja në opinion me kilograme të rejshme. Gjithandej ku shpërndahet pakot me ndihma të gjithë ata që marrin pako janë të përgënjshtruar, meqë asnjë pako nuk ka aq kilogram sa edhe thuhet nga Mustafa Dauti. Sulejman Rexhepi po mashtron fukaratë në ve=anti opinionin me ndihma dhe aktivitete humanitare duke filluar nga Kumanova, aktivitetet gjatë muajit të Ramazanit dhe më në fund vërshimet në Tetovë. Që të gjithë këto momente janë evidentuar me keqpërdorime, të cilat janë turp për kreun e BFI, Sulejman Rexhepi dhe bashkëpunëtorin e tij, Mustafa Dauti. Rasti në Kumanovë ishte tragjedi kur u kap duke gënjyer Imami i diasporës se nuk kishte shpërnda paratë e xhematit, por ato ia kishte dorëzuar Sulejman Rexhepit përmes Mustafa Dautit. Gjatë muajit të Ramazanit në të gjitha Myftinitë që u bënë ndarjet e pakove është hetuar se grat dhe fëmijët e vegjël kishin mundësi t’i bartit kutitë me nga “ 20 kg”, gjë kjo që ka shkaktuar revoltë tek kategoria e varfër dhe tek besimtarët meqë ky mashtrim po bëhet nga institucioni fetar nga BFI.  Burime tona të sigurta raportojnë se nga pakot që është dashur të shpërndahen gjatë Ramazanit, vazhdojnë të ruhen (për tu keqpërdorur) në institucionet arsimore të BFI-së! Tani vërshimet në Tetovë janë skandali i rradhës pas ndihmave të shpërndara nga Sulejman Rexhepi, Mustafa Dauti dhe Qani Nesimi. Lajmi i kqpërdorimeve u publikua nëpër media të ndryshme në vend. Qytetarët e këtyre anëve kanë dëshmuar se ndarja e ndihmave dhe parave është bërë në mënyrë të selekcionuar, duke shkelur të gjitha normat bankare dhe ligjet për transfer parash. Gajtë tërë kohës ndahen ndihmat e Drejtorisë së Vakfeve të Turqisë ndërsa askund nuk përmendet emri i tyre, të cilat keqpërdoren nga Sulejman Rexhepi dhe Mustafa Dauti.

Aug 24, 2015

Vlora Çitaku fillon punën si ambasadore

Vlora Çitaku, ambasadorja e re e Kosovës në Washington, tanimë ka filluar edhe zyrtarisht aktivitetin e saj si ambasadore.
Këtë e ka bërë të ditur vetë ajo nëpërmjet një postimi në Facebook.
“Vetëm sa arrita në Washington. E nderuar me detyrën time të re...”, ka shkruar Çitaku./botasot/

OH Hilal vazhdon me keqpërdor ndihmat humanitare


Banorët hedhin dyshime mbi iniciativën e djeshme nga BFI –ja dhe Myftinia e Tetovës të cilët ofruan mbi 300 pako me ushqime dhe mbi 2 miljon dënarë mjete monetare. Vlen të theksohet se me të madhe flitej se OH Hilal është duke shpërndarë pako për të cilat është dashur të shpërndahen dhe kanë thënë se janë shpërndarë gjatë Ramazanit! Burime tona të sigurta raportojnë se nga pakot që është dashur të shpërndahen gjatë Ramazanit, vazhdojnë të ruhen (për tu keqpërdorur) në institucionet arsimore të BFI-së!

Shumica e banorëve thonë se nuk kanë marrë asgjë nga këto ndihma. Nuk ka dyshim se mënyra e ndarjes është një nga arsyet e dyshimeve mbi OH Hilal! Kjo Organizatë assesi të mësohen ti respektojnë normat ligjore për transfer të hollave!/Lajmi1/

BDI-në në Saraj e presin 3 persona! (FOTO)

Gjatë ditës së sotme, një pjesë e kreut të Bashkimit Demokratik për Integrim ka qenë për vizitë në komunën e Sarajit, ndërkohë që kryeministri Gruevski qëndroi për vizitë në komunën e Studeniçanit. Siç duket, nga hovi i kryeministrit maqedonas për të vizituar çdo vendbanim, sikur të kishte filluar ndonjë kampanjë parazgjedhore, kanë marrë mësim edhe funksionarët e BDI-së. Por, ajo çka i bën të dallojnë këta dy vizita, është numri i banorëve vendas që i presin funksionarët.
Sigurisht, shumëkush do të mendonte se shumë më mirë ka kaluar Musa Xhaferi në Saraj, se sa Nikolla Gruevski në Studeniçan. Por, e kundërta është e vërteta. Nga fotot në vijim, mund të vërehet se vetëm tre persona e kanë pritur funksionarin e lartë të BDI-së në Saraj, në krahasim me banorët e shumtë që kanë pritur Gruevskin në Studenipan.
Këtë gjë me ironi e ka komentuar edhe Emad Mehmeti nga Saraji, duke thënë se “BDI shënon "sukses të madh" krahasuar me Sllupçanin ku u pritë vetëm nga një qytetarë, në Saraj të Shkupit funksionarët e lartë të kësaj partie në përurimin e një rrugice u pritën nga 3 qytetarë!”. /SHENJA/

Aug 22, 2015

Ditëve në vijim do të eksplodon bomba tjetër për BFI!

Ditëve në vijim do të eksplodon bomba tjetër! Kjo ka të bëjë me skandal të ri në BFI!                                                         Qëndroni me Ne!

Aug 21, 2015

Ambasadori Bejli: Marrëveshja do të implementohet, është për Maqedoninë

Ambasadori amerikan Xhes Bejli, një nga ndërmjetësit e drejtpërdrejtë në bisedimet për arritjen e marëveshjes politike mes 4 liderëve të partive më të mëdha në Maqedoni, pret që liderët t’u përbahen afateve për të cilat janë dakorduar.
Në një intervistë ekskluzive për servisin publik, ambasadori Bejli thotë se fillimisht pret kthimin e opozitës në parlament në 1 shtator, si shenjë e parë e kthimit të demokracisë parlamentare.
Më pas pritet emërimi më 15 shtator I prokurorit publik por gjithsesi të rëndësishme për bashkësinë ndërkombëtare janë bisedimet e grupeve të punës që kanë të bëjnë me listën zgjedhore, mediat, ndryshimi I ministrave etj.
Është një calendar ambicioz thotë Bejli por është ajo për të cilën momentalisht ka nevojë Maqedonia.
“Mbajtja e zgjedhjeve varet nga respektimi I afateve të marrëveshjes . Besoj në këtë marrëveshje sepse populli juaj e do këtë , ata duan të dalihn nga periudha e krizës drejt një periudhe normaliteti. Duhet focus dhe vullnet politik por kjo ëhstë e mundur”, tha Xhes Bejli ambassador i SHBA-ve në RM.
Ambasadori Bejli nuk sheh ndonjë problem në realizimin e pikave të marrëveshjes megjithë mospajtimet e palëve në bisedime për cështje të caktuara.
“A do të kenë mendime ndryshe partitë? Sigurisht që po . Prandaj I kemi bisedimet që ta përfundojmë këtë process. Por ështe e rëndësishme që problemet të diskutohen, për të përforcuar demokracinë në institucione. Për të pasur më shumë kontroll dhe barazpeshë e për të krijuar një ambient të barabartë për të gjithë pjesmarrësit në zgjedhje. Duhet të shqyrtohen akuzat për abuzime në një mënyrë të drejtë dhe transparente. Dhe e gjithë kjo do ta bëjë Maqedoninë të qëndrojë me këmbë të forta në rrugën drejt antarësimit në BE dhe NATO”, shtoi Bejli.
SHBA-të duan të shohin përparim të shpejtë gjithashtu në zgjidhjen e problemit të emrit me Greqinë dhe janë të gatshme të ndihmojnë në këtë drejtim por Bejli thotë se kjo cështje varet nga vullneti I dy vendeve.
Gjithashtu SHBA-të fuqishëm mbështesin Maqedoninë në ndërtimin e bashkëjetesës mes etniteteve duke ndihmuar edhe konkretisht që gjeneratat e reja të mësojnë të ndërtojnë bashkarisht ardhmërinë e tyre në Maqedoni thotë ambasadori Bejli në intervistën për MTV./LAJMPRESS/

Portali “Burevesnik” godet krerët e BFI-së: “Ku je be o hoxho” (FOTO)

Portali “Burevesnik.org dhe më pas edhe portali shqip “Drejtimi.com” ka publikuar një material të paverifikuar që pretendon se është një bisedë e përgjuar midis sekretarit të ri të përgjithshëm të Bashkësisë Fetare Islame, Irsal Jakupi dhe një anëtari të lartë të Këshillit të Prokurorisë Publike të Maqedonisë, M.A.
Portali maqedonas thekson se biseda është autentike dhe e siguruar së fundi përmes burimeve të saj, dhe se ajo siç thuhet mund të dëshmohet në çdo kohë. Në këtë bisedë flitet për punën e zyrtarëve të rinj në BFI dhe përgaditjet për Haxhin dhe përfitimet që sjellë ky organizim.
Portali burevesnik, por edhe drejtimi.mk kanë publikuar materialin, duke mos mbajtur llogari për  emrat e protagonistëve dhe që kjo bisedë pritet të konfirmohet se sa është autentike.


Aug 19, 2015

Maqedonia me 50 emra në “Listën e zezë”

Pas Malit të Zi, Kosovës dhe sipas të gjitha gjasave edhe Shqipërisë, duket se presioni ndërkombëtar për pastrimin e skenës politike dhe atë të biznesit nga elementet kriminogjenë do ta kapë edhe Maqedoninë. Siç merr vesh gazeta KOHA nga burime diplomatike, një listë e zezë me 50 emra ndërkombëtarët ua kanë shpërndarë autoriteteve politike në vend, prej të cilëve deri tani, vetëm partia maqedonase në pushtet ka filluar t’i kryejë disa nga “obligimet” e veta. 
Mbi 50 persona nga jeta politike dhe në përgjithësi nga jeta publike në vend duhet të “pastrohen” nga skena. Kjo është kërkesa e një pjese me ndikim në Bashkësisë ndërkombëtare, ndërsa lista me emrat e atyre që duhet të “shkojnë” tani më u është dorëzuar liderëve të partive politike, kanë njoftuar për gazetën KOHA burime nga bashkësia ndërkombëtare në Maqedoni. Bëhet fjalë për 50 persona, shumica politikanë dhe bartës të funksioneve të ndryshme në shtet, shqiptarë dhe maqedonas, por listës nuk i mungojnë edhe oligarkë të “përlyer”. Megjithëse nuk saktësojnë se sa është numri i politikanëve, të njëjtat burime ndërkombëtare, kanë konfirmuar se bëhet fjalë për numër të konsiderueshëm të eksponentëve politik. Qëllimi i kësaj liste, gjithnjë sipas burimeve ndërkombëtare, është pastrimi i skenës politike nga elementeve të korruptuara në shtet, me qëllim që të shkojë përpara procesi politik dhe njëherë e përgjithmonë Maqedonia të mos jetë peng i elitave të caktuara. Një pjesë e këtyre personave ekziston mundësia të jenë objekt hetimi edhe nga Prokurori special, i cili duhet të zgjidhet deri më 15 shator. Tani më një proces pastrimi ka filluar qe disa muaj brenda VMRO-së, ku tani më disa funksionarë të kësaj partie u larguan nga pushteti ekzekutiv, ndërsa kjo pritet të ndiqet edhe nga partitë tjera. Ndërkohë, përveç Listës së parë, pritet edhe dalja e një liste të dytë ku, sipas burimeve ndërkombëtare, janë përfshirë edhe oligarkë me prejardhje të dyshimtë të pasurisë. Pavarësisht se gazeta KOHA nuk disponon me emrat e kësaj liste, ekzistojnë dyshime se në kuadër të kësaj fushate mund të jenë edhe ndryshimet në strukturat komanduese ushtarake që ndodhën të martën, si dhe më herët ato në Ministrinë e Brendshme dhe Drejtorinë e të Hyrave publike. Dorëzimi i “Listës së zezë” me 50 politikanë dhe funksionarë të dyshuar për korrupsion të cilët janë të padëshirueshëm në skenën politike të Maqedonisë, nga ana tjetër korrespondon edhe me një proces tani më të filluar rajonal për pastrimin e Ballkanit nga elitat e korruptuara. Kësisoj, së fundmi në Mal të Zi u arrestuan 15 politikanë të lartë të dyshuar për korrupsion, madje edhe njerëz të afërt dhe eksponentë kryesorë të partisë së Millo Gjukanoviqit. Një proces i këtillë i pastrimit i skenës politike ka dhënë shenja së fundmi edhe në Shqipëri, dhe pikërisht ftohja e fundit e raporteve të kryeministrit Edi Rama me Ilir Metën, interpretohet si fërkim për largimin e elementëve të korruptuar. Në Kosovë megjithëse Gjykata Speciale themelohet për të hetuar disa ish komandantë të UÇK-së, ajo pritet të ndikojë në pastrimin e skenës politike dhe frenimin e korrupsionit. Duke pasur parasysh këtë gjendje tek shumë njerëz në Maqedoni, Kosovë, Shqipëri dhe në përgjithësi në Ballkan, është rritur ndjenja e pasigurisë. Ndërkohë, Bashkimi Evropian konsideron se elitat politike në rajon duhet të modernizohen dhe të përjashtojnë elementët kriminale me qëllim të krijojnë perspektiva për qytetarët e tyre. Në vendet e Ballkanit Perëndimor papunësia që prej dy dekadash është midis njëzet e pesëdhjetë për qind dhe shumica e të rinjve të arsimuar duan të migrojnë jashtë vendit. Pikërisht korrupsioni në nivele të larta dhe jostabiliteti politik sipas Bashkimit Evropian, kanë ndikuar së fundmi edhe në shtimin e numrit të emigrantëve në vendet evropiane, sidomos Gjermani. Gjithashtu lufta kundër korrupsionit është përmendur shpesh edhe si parakusht për anëtarësimin e vendeve të Ballkanit në Bashkimin Evropian dhe NATO dhe këtë ua tha qartë liderëve ballkanik edhe kancelaria gjermane Angela Merkel gjatë takimit në Berlin. (B.I)

Sulejman Rexhepi po e nxjerr BDI-në nga Qeveria (FOTO LAJM)

Përplasjet brenda BDI-së po vijnë nga pakënaqësia e pjesës dërmuese të strukturave partiake ndaj disa emrave që nuk duan ti ruajn vlerat e luftës dhe të elektoratit që u ka dhënë votëbesimin. Meqë dje u kërkuan kokat e Musa Xhaferit, Abdilaqim Ademit dhe Fatmir Beismit, kjo flet se BDI po shkon drejt përçarjes dhe ikjes nga Qeveria. Ajo çka është aktuale lidhur me kokat e disa personave në BDI është pikërisht se ata janë që kanë lënë anash intereset e popullit dhe partisë, ndërsa merren me interese biznesi me Sulejman Rexhepin. Pas këtyre ndodhive filluan që elektorati t’i largohet BDI dhe të kërkojnë hapsir të re. Në opinion ka pakënaqësi të madhe lidhur me këto emra përfshirë edhe Nevzat Bejtën dhe Blerim Bexhetin. A është kjo ajo çfarë pritej nga Sulejman Rexhepi që të nxjerr nga binarët BDI dhe të përçanë strukturat e parties?! Sulejman Rexhepi pas BFI tani po shkatërron dhe po e largon BDI-në nga Qeveria./fokusinews/

Aug 18, 2015

Prokurori special në qendër të vëmendjes

Prokurori dhe eksperti i njohur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Xhon Osaliven, ka takuar ministrin e Drejtësisë Adnan Jashari, me të cilin ka diskutuar për mënyrën e organizimit të gjyqësorit si dhe për ingerencat e Prokurorisë publike në Maqedoni.
Siç njofton ministria e Drejtësisë në takim është biseduar edhe për Marrëveshjen e 2 qershorit, Me theks të veçantë u diskutuar për emërimin e Prokurorit special, si një nga pikat kryesore që palët e nënshkruara në këtë marrëveshje duhet ta zbatojnë”, thuhet në njoftim. Eksperti amerikan e ka njoftuar ministrin Jashari për organizimin e prokurorisë në SHBA. Prokurori Osaliven është bartës në zgjidhjen e shumë rasteve të rëndësishme në SHBA, të cilat kryesisht janë të lidhura me luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar./aktuale/

Thaçi: Shqipëria faktor determinues për ardhmërinë e Shqiptarëve të Maqedonisë dhe mbar rajonit!‏

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçi, sot në selinë e partisë priti në takim Ambasadorin e ri të Republikës së Shqipërisë në Maqedoni, z.Fatos Reka. Kryetari uroi Ambasadorin Reka për emërimin e tij duke i dëshiruar sukses në kryerjen e detyrës së re, si dhe vazhdimësi të bashkëpunimi të ngushtë të PDSH me Ambasadën Shqiptare.
Në takim është biseduar për situatën politike në vend, integrimin euro-atlantik, si dhe për zhvillimet në dialogun në mes të katër partive më të mëdha në vend që lehtësohet nga SHBA dhe BE.
Duke folur për rrjedhën e negociatave Kryetari Thaçi shprehu dyshimin te tre partitë që do të jenë në qeverinë kalimtare për sinqeritetin në zbatimit e reformave sistemore që rrjedhin nga marrëveshja e 2 qershorit, duke theksuar domosdoshmërinë që kjo pako e reformave të përfshijë edhe 7 pikat e Platformës Politike të PDSH-së të parashtruara në bisedime:
Pozita juridiko-kushtetuese e shqiptareve në Maqedoni; vendimmarrja konsensuale; ndarja e drejte dhe proporcionale e buxhetit të shtetit; zyrtarizimi i gjuhës shqipe; ndarja e re territoriale; de-etnizimi i simboleve shtetërore (flamuri, himni, stema), si dhe njeri prej tre posteve kryesore në shtet (Kryeministri, Presidenti, Kryetari i Kuvendit) t’u takojë shqiptarëve.   Kryetari Thaçi gjithashtu konstatoi se Shqipëria si anëtare e NATO-s ka një rol shumë të rëndësishëm dhe se është faktor determinues jo vetëm për ardhmërinë e Shqiptarëve të Maqedonisë, por edhe për mbarë rajonin.   Ambasadori Reka theksoi se Shqipëria mbështet fuqimisht integrimin e Maqedonisë në NATO dhe në Bashkimin Evropian, si dhe zbatimin e plotë të Marrëveshjes së 2 qershorit.
Takimi kaloi në një atmosferë të ngrohët e miqësore me ç’rast bashkëbiseduesit potencuan nevojën e zhvillimit të mëtejmë të marrëdhënieve shumë të mira në të gjitha fushat me interes të përbashkët.   Pas takimit Ambasadori Reka bëri homazhe te varri i Arbën Xhaferit.
Shërbimi për Informim – PDSH

Në BDI kërkohen ‘kokat’ e Musa Xhaferrit, Fatmir Besimit, Abdylaqim Ademit

Në BDI akoma ka vlime të brendshme pas deklaratave publike për pakënaqësitë e krijuara dhe të shprehura ndaj disa ministrave të pandrrueshëm, gjegjësisht sulmeve ndaj zëvendëskryeministrit Musa Xhaferri.
Këto pakënaqësi dhe kërkesa vazhdojnë të qëndrojnë edhe më tej dhe se kjo është shprehur sërish nga grupi i të ‘rebeluarëve’ që përbëhet nga Hazbi Lika, Fatmir Dehari, Zulfi Adili, Rafis Aliti, etj.
Përkrahës të kësaj nisme kërkojnë që sa më parë të largohen ministrat e pandryeshueshëm deri tani siç janë Musa Xhaferri, Fatmir Besimi dhe Abdilaqim Ademi. Kërkesa është alarmuar edhe nga dega e Tetovës.
Një nga përkrahësit e nismës për mendimin ndryshe në BDI i tha agjencisë së lajmeve INA se treshja e ministrave duhet të largohet dhe të pushojë duke mos u shfaqur as në organet e larta partiake. “Në rast kjo nuk ndodhë dhe Ahmeti sillet me papërgjegjësi për situatën dhe pakënaqësitë e krijuara, atëherë ai do të përballet me lamtumirën e hidhur nga shqiptarët. Por pak janë gjasat këta individë të largohen sepse ata kanë versionin e tyre të vetëkënaqësisë, se gjoja janë fitues të zgjedhjeve”, deklaroi për INA, një anëtar i lartë i BDI-së.
Lika, Aliti dhe Adili janë konfrontuar hapur me grupimin e Xhaferrit dhe Ademit, duke i konsideruar si individët e pandrruar dhe të bezdisshëm në çdo qeveri dhe pushtet gjatë 13 viteve të kaluara. (INA)

Aug 17, 2015

Komuna e Studeniçanit fiton 22 milion denarë për ndërtimin e rrugëve të reja

Për Komunën e Studeniçanit sot është një ditë e veçantë sepse sot kemi marrë vendimin për miratimin e kërkesës për ndihmë finansiare nga Agjensioni për përkrahje finansiare në bujqësi dhe zhvillim rural (IPA FONDE)
Komuna jonë ka arritur që të fitoj mjete në dy programe me tre projekte dhe atë:
Në masën 321 – Përmirësimi i kualitetit të jetesës në viset rurale, në bazë të programës për përkrahje finansiare të zhvillimit rural për 2015 e në përputhje me paramasën dhe parallogarinë, e në vlerë deri =15.545.540,00 denarë. Projekti për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës së re për fshatin Cvetovë në gjatësi prej 3,5 km.
Në masën 322 – Riparim dhe zhvillim i fshatrave, në bazë të programës për përkrahje finansiare të zhvillimit rural për 2015 e në përputhje me paramasën dhe parallogarinë, e në vlerë deri =6.314.419,00 denarë.
Me këtë program do të ndërtohen:
  • Projekti për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës së re në fshatin Batincë në gjatësi prej 400 metra ose 2.084 m2 asfaltim si dhe
  • Projekti për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës së re në fshatin Studeniçan në gjatësi prej 412 metra ose 1.957 m2 asfaltim.
Gjegjësishtë Komuna e Studeniçanit nga Agjensioni për përkrahje finansiare në bujqësi dhe zhvillim rural, ka fituar gjithësejtë mjete në vlerë prej =21.959.959,00 denarë.
Tani administrata e komunës sonë do të fillon me pregaditjen e procedurës së tenderimit ku do të zgjedhet ndërrmarrja që do ti kryen punët për realizimin e këtyre projekteve.
Me realizimin e këtyre projekteve po vazhdojmë të përmbushim premtimet që ju kemi dhënë qytetarëve se rrugët kryesore të gjitha një nga një do të ndërtohen të reja. Këto projkekte jan shumë të rëndësishme për qytetarët e komunës tonë.
Gëzimi dhe knaqësija jonë është shum e madhe sepse po vazhdojmë të realizojmë punë që dukshëm bëjnë përmirësimin e kushteve për jetë më të mirë dhe po bëjmë sigurimin e lëvizjes së lirë e të rehatëshme të qytetarëve të komunës sonë./Ditari.mk/
11880139_1484603488524752_1749914255_n 11880846_1484602145191553_207279633_n 11902888_1484603488524752_1749914255_o

Sulejman Rexhepi shpëtimtar i përçarjeve brenda BDI-së

Përçarjet brenda BDI janë të pashmangshme, dhe në pytje është vetëm koha. Tani është e sigurt se brenda strukturës së BDI-së ka mjaft pakënaqësi, andaj dita ditës pritet që të largohen funksionarë të saj nga rradhët e partisë. Përçarje ka në BDI kjo është realitet megjithatë parashtrohet pyetja se si do të përmbyllet kjo çështje? Akuzonin Sulejman Rexhepi se ai futi sherrin brenda partisë, andaj tani simpatizantët nuk e kanë të qartë se pse kryesia e BDI bashkëpunon me Sejman Rexhepi? Gjithë ky bashkëpunim është mes Sulejman Rexhepin me Musa Xhaferin, Nevzat Bejtën, Blerim Bexhetin e bërë për çështje biznesi, spiunimi dhe kriminaliteti dhe se aspak për çështje kombëtare e fetare! Kur për Sulejman Rexhepin po shpalosin mediat informacione se është shërbëtor i shërbimit sekret atëherë dihet se çfarë detyra ka pranuar meqë është në mesin e BDI-së. Kanë të drejt ata që thonë se BDI po i vjen rrënimi nga Sulejman Rexhepi. Apo misionin e tij do e mësojm nga kjo që mund të na intereson në vazhdim se kush tjetër do i pengon përćarjet brenda BDI nëse jo tjetër përpos Sulejman Rexhepit?! Kush do i bashkon Blerim Bexhetin me Rafiz Halitin, Teuta Arifin dhe Hazbi Likën, Arbën Llabënishtin dhe Ramiz Merkon, përpos Sulejman Rexhepit?! Kush do e ripërtërij degën e BDI në Kumanovë nëse jo Sulejman Rexhepi?! Kush do ndihmon procesin e zbardhjes së tradhëtisë së djemve më të mirë të kombit që u futën në kurth nga BDI në Lagjen e Trimave në Kumanovë përpos Sulejman Rexhepit?! Kush do e zbardh rastin "Monstra" nëse jo Sulejman Rexhepi?! Kush do e zbardh rastin e Harun Aliut nëse jo tjetër përveç Sulejman Rexhepit?! Kush mund të ndihmon avansimin e funksionarë e të BDI në institucione shtetërore ku diskriminohen nga VMRO DPMNE nëse jo Sulejman Rexhepi!? BDI le të kërkon shpëtim nga Sulejman Rexhepi.

Aug 15, 2015

Alia që vret e pret dhe burgos shqipëtar! (VIDEO)

Se sa serioz ishte kërcënimi i Ali Ahmetit për burgosjen e të gjithve tregon kjo video që qarkullon nëpër rrjetet sociale të cilën po e postojmë edhe ne.
E qeshura e Ali Ahmetit në deklaratën e tij nuk do të thotë se ai bën shaka, përkundrazi tregon karakterin e tij sado-mazokist që kënaqet kur e bën të vuaj populln e tij. Se sa serioze është kjo deklaratë na dëshmon videoja të cilën po e postojmë./Drejtimi.com  

Aug 14, 2015

BDI sërish godet partitë e reja dhe analistët shqiptar

Lidhur me reagimet dhe kualifikimet e fundit të disa analistëve dhe subjekteve të vogla politike shqiptare në Maqedoni, rreth Marrëveshjes së Ohrit, BDI del me këtë komunikatë:
Marrëveshja e Ohrit deri më tani i ka dhënë rezultatet e veta pozitive në shumë sfera të veprimtarisë shoqërore, politike, ekonomike, sociale  e kulturore, jo vetëm se në favor të shqiptarëve, por edhe të të gjithë shoqërisë në Republikës e Maqedonisë;
Disa analistë dhe subjektet e vogla politike shqiptare, mos të harrojnë se Marrëveshja e Ohrit ndryshoi rrënjësisht Kushtetutën e Maqedonisë, inkuadroi mijëra shqiptarë nëpër të gjitha sferat e administratës shtetërore, në ushtri dhe polici, madje edhe atje ku më herët as që mund të imagjinohej se mund të shkelë këmba e shqiptarit. Përmes Marrëveshje së Ohrit, u arrit e drejta e përdorimit të simboleve kombëtare, e drejta e shkollimit sipëror, u avancua përdorimi i gjuhës, dhe një sërë mundësish të tjera të cilat askush nuk mund t’i hedh poshtë;
Marrëveshja e Ohrit, duke qenë një materie e gjallë dhe me mekanizma të shumtë të veprimit, natyrisht se në disa segmente ka shënuar ngecje të vogla, për të cilat kanë folur hapur deri më tani edhe reprezentët më të lartë politikë të BDI-së;
BDI edhe njëherë inkurajon debatin e hapur dhe demokratik që po zhvillohet kohën e fundit te ne, por vlerëson se ai debat nuk është i shëndetshëm për shoqërinë tonë, nëse bëhet me tendenca negative dhe qëllime të ulëta të individëve të caktuar, të cilët përmes sulmeve ndaj një subjekti të fuqishëm politik, siç është BDI, tentojnë të faktorizojnë veten e tyre.(INA)

E VЁRTETA PO DEL NЁ SHESH! KUR DO TЁ TRIUMFOJЁ?

Ka ardhur koha që të vërtetën mbi BFI-në dhe Sulejman Rexhepin tashmë ta kumtojë edhe Pokuroria e vendit si dhe institucionet gjegjëse gjyqësore. Njëra palë është “pronare” e së vërtetës. Tashmë fare e qartë është që e vërteta është në anën e Lëvizjes për reforma në BFI! Sulejman Rexhepi me tajfën e vet do t’i ketë punët shumë pisk

Nga Sufjan AMETI


Përfundimisht, ka pësuar fijasko tentativa sa amatoreske aq edhe naive e shërbimeve të BFI-së për ta deformuar iniciativën shumë të sinqertë dhe tepër islamike të Lëvizjes për Reforma në BFI. U munduan ta përkufizojnë si “puç” apo si vepër të shërbimeve të intelegjenës, madje edhe të shërbimeve të huaja. Pse? Sepse e detronizuan Sulejman Rexhepin, uzurpatorin e postit të reisul ulemasë! E cilësuan si atak të huaj që dëshirojnë ta shkatrrojnë BFI-në! Dhe, mbrojtës i kësaj BFI-e na paska qenë dikatatori Sulejman Rexhepi? Nëse shkarkohet apo nëse detyrohet të largohet Sulejman Rexhepi, kjo na qenka baraz me shkatërrim të BFI-së. Po cila mendje e shëndoshë e identifikon dhe e personifikon BFI-në me Sulejman Rexhepin. BFI i ka rezistuar lloj-lloj pushtuesi, i ka bërë ballë lloj-lloj tentative, kështuqë, do t’i bëj ballë edhe përpjekjeve të Sulejman Rexhepit për ta shkatërruar në themel të vetmin Institucion fetar islam në Maqedoni. Sepse vetëm një BFI e rrënuar mund t’ia mbulojë gjurmët e pista Sulejman Rexhepit dhe të shpëtojë në pleqëri nga përndjekjet e shumta ligjore.
Po nëse një ditë dalin të vërteta të gjitha akuzat e Lëvizjes drejtuar Sulejman Rexhepit, çka do të thonë “mbrojtësit”, shpindëfërkuesit e Molla Sulës?
Dolën dhe u publikuan mijëra të vërteta (për derisa nuk demantohen nga askush në BFI, ngelin të vërteta), me mijëra shkrime, reagime e komentime dhe, përfundimisht tashmë popullata myslimane në Maqedoni është sensibilizuar dhe e ka shumë të qartë se nga cila anë është e vërteta. Reagimi i kësaj popullate u manifestua me mosdhënien e fitrit dhe zeqatit drejt arkës së BFI-së e cila tashmë është shndërruar në portofol personl të Sulejman Rexhepit. Gjatë muajit ramazan ndodhi edhe një dukuri tjetër – ajo e mashtrimit banditesk të Mustafa Dautit, pulenit dhe “pejgamberit” të Sulejman Rexhepit. Një ditë do të zbardhet edhe kjo e vërtetë: çka është ajo që i mbajti kaq shumë të lidhur Molla Sulën dhe hajnin Mustafa Dautin, për të cilin haptazi folën imamët e diasporës para vetë Sulejman Rexhepit duke i treguar se çfarë dallavere ka bërë me diasporën për t’i vjedhur ata. Gjatë muajit të agjërimit, ky fare banditi “shpërndante” ndihma ndërsa shërbimet profesionale përkatëse të BFI-së thoshin se ai po ndanë pako me peshë prej 22 kg. Dikush u kujtua që t’i masë ato pako dhe të shohë se çka ka brenda. Tallje me fukaratë dhe të varfërit në llogari të buxhetit familjar të familjes Rexhepi të Molla Sulës. Dhe, myslimanët e Maqedonisë nuk hanë barë, e testuan gatishmërinë e “institucionit” të Sulejman Rexhepit për të ndihmuar të varfërit, hallexhinjtë, institucionet arsimore të BFI-së. Reaguan me shpërndarjen e fitrave gjetiu. Tetova sivjet ishte katastrofale, për faqe të zezë ishte Shkupi e Kumanova, Gostivari nën nivelin e përvjetshëm.
Çka flet kjo? Është vetëm një reagim kundër Sulejman Rexhepit apo edhe kundër përgjegjësve lokalë të jetës fetare islame? A do të jape dikush llogari për atë se çka ndodhi me muftinitë më të mëdha, donatoret kryesore për zhvillimin e jetës fetare islame në vend. Ja pra, tërë kjo situatë e re, e krijuar pas muajit të Ramazanit flet për sensibilizimin e plotë të myslimanëve të vendit mbi të vetmen të vërtetë: në BFI po zhvillohet një luftë e së mires kundër së keqes, po luftohen anarkistët dhe uzurpatorët e posteve të larta nga ata që ia duan të mirën BFI-së dhe që kërkojnë reforma të thella e në harmoni të plotë me Kushtetutën e BFI-së, thjesht, po luftohet Sulejman Rexhepi si strehues i vehabistëve si dhe si institucionalizues i lëvizjeve dhe fraksioneve destruktive që veprojnë ndër ne në emër të fesë islame.
Por, kur dhe si do të triumfojë kjo e vërtetë? Padyshim, tashmë Lëvizja për reforma në BFI e ka opinionin e vendit pas vete. Sëkëndejmi, trysnia duhet të jetë e madhe dhe e gjithëanshme. E vërteta duhet të kumbojë edhe permes protestave popullore, sepse nuk është gjë e vogël dhe aq e kapërcyeshme lehtë uzurpimi i posteve dhe vjedhja e BFI-së. E vërteta duhet të deponohet edhe në Prokurorinë e shtetit dhe aty duhet të ushtrohet tërë presioni i myslimanëve të vendit. Prokurori patjetër që duhet të ngrisë iniciativë për të verifikuar se në cilën anë është e vërteta. Nëse trillojnë këta të Lëvizjes, atëherë duhet të sanskionohen sipas ligjit dhe praktikave gjyqësore të vendit. Por ama, nëse del e vëtetë se Sulejman Rexhepi është uzurpator i postit, se në postin e reisul ulemasë ka ardhur pa respektuar kurrfarë rregullore, madje as Kushtetutën e BFI-së, atëherë, duhet të ndiqet penalisht si mashtrues, si manipulator, si deponues i rrejshëm i nënshkrimit, si vjedhës i arkës së BFI-së etj. Ndërsa përkrahësit e tij le ta mbrojnë me atë rast nëse kanë argumente. Meqë nuk do t’i kenë argumentet atëherë, vetëvetiu do të duhet të jepnin dorëheqje dhe të largoheshin të gjithë, deri me një.
Pra, triumfi i së vërtetës është shumë afër. Kjo e vërtetë do të ngelë përjetë në faqet e historisë kombëtare dhe fetare, sepse do të jetë e vërtetë që do të zhdukë nga skena e jetës fetare shumë injorantë, matrapazë, hajna, tradhëtarë, spiunë dhe përdhosës së çallmes së institucionit hoxhë. Natyrisht, me kët rast meritat do t’ju takonin të gjithë shkaktarëve, sebepxhinjëve të triumfit të kësaj të vërtete. Për momentin të gjitha indikatorët flasin se e vërteta është në anën e Lëvizjes për reforma të BFI-së.
Marrur nga Opinione