Dec 30, 2015

NISMA për Reforma në BFI në mesin e refugjatëve

Nisma për Reforma në BFI e RM me datë 29 dhjetor 2015 vizitoi kampin e refugjatëve në Tabanoc me çrast u realizua takim me refugjatët nga Siria dhe Iraku të cilët tranzitojnë nëpër vendin tonë dhe janë të orientuar drejt vendeve perëndimore. Kësaj vizite i priu Muftiu i Muftinisë së Shkupit njëherit Kryetar i Nismës për Reforma në BFI e RM, Haxhi Ibrahim ef. Shabani i cili pas shpërndarjes së artikujve ushqimor refugjatëve u dëshiroi që të kalojnë sa më shpejtë këtë ekzodus të egër me qëllim që sa më shpejtë të kthehen në atdheun e tyre. Muftiu në fund para të pranishmëve shtoi se çdo pushtet i cili dëbon dhe bënë zullum ndaj popullatës fundin e ka të kobshëm, andaj keni durim dhe bëni rezistencë, sepse ju jeni ata të cilët do të rimëkëmbni dhe riorganizoni normalizimin e jetës në vendet tuaja. Allahu xh.sh zullumin nuk e duron, andaj pa dyshim se e vërteta dhe e drejta do të vjen së shpejti. Ju jeni vëllezërit tonë në fe, Zoti ju ruajtë dhe ndihmoftë.No comments:

Post a Comment