Jul 15, 2015

Sulejman Rexhepi po rrënon traditën e Festës së Bajramit në BFI

Gjatë festës së Bajramit si zakonisht miqët dhe dashamirët e këtij institucioni shkojn dhe vizitojnë institucionin dhe urojn muslimanëve festën e Bajramit, por kësaj rradhe tradita e pritjes së musafirëve në BFI po ndryshon dhe po rrënohet ajo traditë.
Fokusinews mëson se kësaj rradhe në BFI kishin vendos që për Bajram të presin mysafirët pas dite në hotelin Aleksander Pallas nga ora 15 deri 16, kësaj rradhe ndryshe nga e kaluara.
Tradicionalisht informohen institucionet dhe personalitete lidhur me kremtimin e kësaj feste dhe për formën e realizimit, megjithatë kjo nuk po ndodh, në fakt nuk janë informu institucionet dhe personalitete, por ata janë thirrë!
Pse dikush po e prish traditën e Bajramit në BFI, pse me këtë pamundësohen besimtarët të vizitojnë BFI si gjithnjë për festën e Bajramit?! Sulejman Rexhepi me shumë të drejtë duhet të frigohet pasi që ai kishte fyer (sharë) hoxhallarët haptazi, si duket psikologjia e tij frustruese nuk e lë të qetë për mëkatet e bëra.
Në fakt kjo sjellje nuk i falet nga hoxhallarët e Shkupit, andaj veprimet e tilla po drejtojnë institucionin drejt humbjes së vlerave.
Shqetësimet janë të shumtë të Sulejman Rexhepi pikërisht pas bojkotit që i bënë diplomatët në Shkup, vetëdijësimi i të “parit” të BFI akoma mungon, dhe nga shuplaka e fituar nga diplomatët tani mundohet t’i afron ata me bakllavë Gostivari të përgatitur nga kuzhina e BDI-BFI nuk ka thirr musafir ngase autoritetin që duhet pasur institucioni gjithnjë është vizituar nga krerë të partive politike, ambasadorë, drejtor institucionesh, hoxhallarë, qytetar me përkatësi Islame, etj.
Parashtrohet pyetje pse po thirren diplomatët për këtë Bajram? A kuptoi Sulejman Rexhepi hallin e vet, apo vazhdon me avazin e injorancës së lidershipit të qelbur. Si duket paniku është i madh te Sulejman Rexhepi, pse po ndodh kjo, ka shumë pyetje?!./ditari/

No comments:

Post a Comment