Jul 13, 2015

BFI po bojkotohet nga diplomatët e huaj në vend

Sa kalon aq edhe më shumë po bojkohet Bashkësia Fetare Islame nga diplomatët e huaj në vend! Kjo shihet nga faqja zyrtare e BFI, nga ajo vërehet se një kohë të gjatë asnjë diplomat nuk ka vizituar institucionin e BFI-së. Fakt i cili u dëshmua në iftarin tradicional të fundit të shtruar nga kreu i BFI, Sulejman Rexhepi në Bushi hotel për muajin e Ramazanit! Sipas të dhënave burimore edhe pse kishin qenë të ftuar ambasadorët e vendit, pjesëmarrës ka qenë vetëm ambasadori i Iranit. Edhe pse është vërejt nga fotot e prezentuar në profilin e Sulejman Rexhepit ambasadori i Turqisë, megjithatë ai nuk ka bërë iftar, por ka kaluar në iftarin tjetër të shtruar nga shoqata Matusiteb. Një diplomat kur nuk merrë pjesë në iftar që shtron kreu i institucionit fetar, ndërsa në anën tjetër shkon dhe bënë iftar me një shoqatë ky është një mesazh se diplomacia në vend poi a kthen shpinën BFI dhe Sulejman Rexhepit. Se pse po bojkohet BFI nga diplomatët është e qartë meqë institucionin po drejton një person që gjithandej ka krijuar antipati dhe me sjelljet e tij po dëmton imazhin e institucionit fetar./fokusinews/

No comments:

Post a Comment