Jun 19, 2015

Engel: Sllovenia sa më parë të lirojë Haradinajn

Kongresisti amerikan Eliot Engel i bëri thirrje sot autoriteteve sllovene që të lirojnë sa më ta lirojnë Ramush Haradinaj.
"Ramush Haradinaj ka dalë dy herë i pafajshëm nga Gjykata Ndërkombëtare Kriminale për ish-Jugosllavinë dhe duhet të çlirohet nga abuzime të tilla. Ndërkohë që shpresoj se ky veprim ka qenë një gabim, mendoj se qeveria sllovene dhe sistemi gjyqësor mund ta lajë në një farë mënyrë gabimin e bërë duke e lejuar ish-kryeministrin Haradinaj që të kthehet në shtëpinë e tij në Kosovë”, ka deklaruar kongresisti democrat, Engel, pas ndalimit të kryetarit të AAK-së, Ramush Haradinaj në Ljubjanë, në bazë të një urdhër arresti të lëshuar nga Beogradi përmes zyrës së Interpolit, informon INA.
Engel nënvizoi se që të ketë një siguri për t`u mos u përsëritur  gabime të tilla, Beogradi duhet të tërheqë “Kartat e Kuqe” nga Interpoli, të cilat sipas tij janë edhe rrënja e problemit.
“Veprimet e Serbisë janë në kundërshtim me synimet e dialogut ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës. Nëse Serbia dëshiron vërtet të demonstrojë se është gati të normalizojë marrëdhëniet me Kosovën, ajo duhet t’i japë fund kësaj gjuetie shtrigash”, deklaroi Engel. (B.Sina/INA)


ENGEL CALLS ON SLOVENIA TO RELEASE FORMER KOSOVO PRIME MINISTER RAMUSH HARADINAJ
Representative Eliot L. Engel, the top Democrat on the House Committee on Foreign Affairs, today made the following statement calling on the Government of Slovenia to release former Prime Minister of Kosovo Ramush Haradinaj who was detained recently on an old warrant from “Serbia and Montenegro,” a country that no longer exists:

“Ramush Haradinaj has been acquitted twice by the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia and should be free of such harassment.  While I hope this action was a mistake, I think the Slovenian government and judicial system can go a long way toward rectifying the error by expeditiously allowing former Prime Minister Haradinaj to return home to Kosovo.

“But to ensure that such mistakes never recur, Belgrade needs to remove the Interpol ‘Red Notices’ which cause the problem in the first place.  Serbia's actions are contrary to the goals of the dialogue between Belgrade and Pristina.  If Serbia truly wants to demonstrate it is ready to normalize relations with Kosovo, it needs to end the witch hunt.” (INA)

No comments:

Post a Comment