May 6, 2015

Komunikatë

Nuk jamë për të përçarë, por për të unifikuar Imamët

Sot më 06.05.2015 Muftiu i Shkupit Ibrahim Shabani ishte në selinë e Muftinisë së Shkup, ku gjatë qëndrimit të tij kishte marrë njoftim nga gazetarët se ka një pres të paralajmëruar. Për të cilën Muftiu nuk ka pasur njohuri meqë ai nuk kishte planifikuar një gjë të tillë, megjithatë ai nuk ka penguar zhvillimin e presit të disa Imamëve. Imamët që realizuan presin, dhe pas përfundimit u larguan nga Mufitina. Pa kaluar shumë kohë disa nga ata kërkuan falje nga Muftiu. Muftiu ndjeu shqetësim për manipulimin e tyre nga ana e Sulejman Rexhepi, ku mes tjerash deklaron se nuk është për t’i përçarë Imamët, por gjithashtu theksoi se nëse duhet të respektohet kushtetuta e BFI-së, ajo duhet të bëhet pikërisht nga Sulejman Rexhepi. Sulejman Rexhepi duhet ta dinë se nuk është legjitim dhe ai duhet të jepë dorëheqje nga BFI, dhe të ndërpriten manupilimet që ua bënë imamëve të Shkupit.


Ibrahim Shabani

Mufti i SHKUPIT

No comments:

Post a Comment