May 12, 2015

Ftohje në marrëdhëniet Maqedoni-Kosovë

Përplasja e armatosur e zhvilluar në Kumanovë, në të cilën humbën jetën 22 njerëz, prej tyre 8 policë të Maqedonisë, ka sjellë anulimin e mbledhjes të përbashkët të dy qeverive, e planifikuar për muajin maj.

Një burim i gazetës "Koha Ditore" brenda Qeverisë së Kosovës ka thënë se, kanë marrë sinjale frustuese nga Qeveria e Maqedonisë, pas lëvizjeve të grupeve të armatosura në rajonin e Kumanovës, pjesë e të cilave ishin edhe disa shtetas të Kosovës.

"Ka deklarime të pamatura, me gjithë faktin që ne kemi marrë veprimet e nevojshme për t’iu përgjigjur situatës dhe brengave që janë shprehur për incidentet e mëhershme, përfshirë atë të Goshincës. Edhe inteligjenca, edhe organet e rendit kanë qenë në krye të detyrës dhe u kemi ofruar bashkëpunim autoriteteve maqedonase gjatë gjithë kohës", ka thënë njëburim në Qeveri, që ka folur në kushte anonimiteti. 

"Pas incidentit në Kumanovë, mbledhja e përbashkët mes dy qeverive do të shtyhet për një moment më të përshtatshëm", shton ai.

Prej dy muajsh, nga Shkupi zyrtar është theksuar se grupe të armatosura po futen në Maqedoni nga Kosova. Muajin e shkuar, një stacion policie në Goshincë të Likovës është marrë nën kontrollin e një grupi të armatosur, të cilët janë deklaruar si pjesëtarë të UÇK-së.

Policët që ishin marrë peng, ishin liruar. Këtë vikend, Policia maqedonasendërmori një aksion në "Lagjen e Trimave" në Kumanovë, që u përmbyll me të vrarë e të plagosur, por edhe me zhvendosje të banorëve dhe me dëme të mëdha të pronës. Për përfshirje të kosovarëve është raportuar nga të dyjaincidentet. /albeu.com/

No comments:

Post a Comment