May 16, 2015

Ahmeti-Rejçell: Gjermania vlerëson lartë dialogun e nisur

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, është takuar me Ernst Rejçell, i dërguar special i Gjermanisë për Evropën Juglindore si dhe ambasadoren e Gjermanisë në Maqedoni, Kristine Althauser. Në një kumtesë të BDI-së njoftohet se Ahmeti dhe Rejçell kanë bashkëbiseduan hapur dhe në mënyrë konstruktive për krizën e thellë politike në vend si dhe situatën e sigurisë. “Gjermania e vlerëson lartë hapin e ndërmarrë nga liderët e katër partive më të mëdha në vend për të iniciuar dialog politik në drejtim të zgjidhjes së krizës. Berlini gjithashtu mbështet fuqishëm aspiratat euroatlantike të vendit tonë. Por, vendin tonë e presin sfida të vështira që kërkojnë guxim politik nga udhëheqësit kryesor dhe për këtë, Bashkimi Demokratik për Integrim është gati që të jep kontribut konstruktiv, siç e dha edhe në takimin e liderëve. Partitë duhet që të arrijnë kompromis nëpërmjet të konsensusit dhe qasjes konstruktive”, thuhet në kumtesën e BDI-së. Ahmeti ka theksuar se BDI ka punuar shumë në drejtim të realizimit të takimit të liderëve dhe punon me hapa konkret për dalje nga kriza. Takimi i së hënës shpresojmë që do të krijon kornizën e duhur për të iniciuar një dialog të mirëfilltë politik që do ta kthen stabilitetin politik dhe sigurinë për vendin dhe të gjithë qytetarët, thuhet në fund të njoftimit të BDI-së.

No comments:

Post a Comment