Apr 13, 2015

Kukan: Deklarata e Ramës më bëri nervoz

Eurodeputeti, Eduard Kukan është bërë “nervoz” kur ka dëgjuar deklaratën e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama për bashkimin e Shqipërisë me Kosovën.

Kryetari i grupit të PE-së për Ballkanin, duke folur për gazetën serbe “Blic” thotë se, atij nuk i ka pëlqyer një deklaratë e tillë, ku Rama tha se nëse dy vendet nuk bashkohen në BE atëherë kjo do të ndodhë në mënyrën klasike.

Kukan gjithashtu është shprehur se, marrëdhëniet mes Serbisë dhe Rusisë nuk ndikojnë në negociatat e Beogradit me BE-në, por vendimet politike dhe sjellja tregojnë imazhin e përgjithshëm të vendit.

I pyetur nëse Serbia mund të jetë “neutral” kur vjen puna te BE dhe Rusia, Kukan tha se ai personalisht mendon që sot është e pamundur të jesh neutral. “Nuk shoh ndonjë avantash të jesh urë pses kur diçka ndodh, urat janë të paratë që vuajnë pasojat.”

No comments:

Post a Comment