Apr 14, 2015

BDI sërish nuk merr pjesë në seancë, "problemi shqipja"

Asnjë nga deputetët e BDI-së nuk ishin të pranishëm në vazhdimin e sotëm të seancës së komisionit për politikë të jashtme, e cila u shty njëjarë më parë nga vetë deputetët e BDI-së për shkak të mungesës së materialeve në gjuhën shqipe. Nuk dihet nëse materialet sot ishin dorëzuar të përkthyera edhe në gjuhën shqipe ose jo, ndërsa anëtarët e komisionit nga radhët e VMRO DPMNE-së dhe partnerëve të tyre nga partitë më të vogla maqedonase miratuan ratifikimet e 4 marrëveshjeve që Qeveria ka nënshkruar me Vietnamin, Turqinë, Kroacinë dhe me Italinë. Nga BDI-ja nuk sqaruan shkaqet e mungesës së sotme, por jo zyrtarisht përsëritën se mbeten në qëndrimin për bllokim të çdo komisioni në të cilin do të mungojnë materialet në gjuhën shqipe.  

No comments:

Post a Comment