Mar 4, 2015

Skandaloze: Sulejman Rexhepi arkatarë pas perdeve në BIM

Pas paralajmërimit disa ditorë nga portali ynë mbi njërin nga shumë skandalet e keut të BIM Sulejman Rexhepi, pikërisht tani po shpalosim skandalin më të madhë që ka të bëjë me organizimin e Haxhit në aspektin e bashkëpunim me agjensionet turistike.   

Pas publikimit të Raportit të DASH-it gjatë verës së kaluar, përmes mediave të Maqedonisë mësuam se Bashkësisë Islame iu drjetua gishti lidhur me keqpërdorimin që bëjnë me vizat e haxhit. Nuk mbeti medium pa shkruar rreth problemit dhe që habia të jet edhe më e madhe, kryetari i Bashkësisë Islame Sulejman Rexhepi atyre ditëve iku për pushime në Ulqin (atje për ku vitin e kaluar përmes portalit “burevesnik” mësuam se posedon edhe hotel).

Pas disa ditëve, lidhur me organizimin e haxhit me arsyetime të veta filloi zëdhënësi i institucionit Afrim Tairi i cili paksa ia arriti të defokuson, por jo edhe ta bind opinionin. Ai së paku pranoi se Bashkësia Islame paguhet vetëm për shërbimet që bën dhe jo për vizat! Më pastaj gjatë haxhit, po i njëjti, në cilësi të Kryetarit të Haxhit 2014, nga vendet e shenjta të deklaron për disa media tona se haxhi 2014 ka qenë më i miri në 10-15 vitet e fundit, mirëpo pa përmendur se a bëhet fjalë vetëm për ata që haxhin e kryejnë drejtpërdrjet me institucionin përmes vijës ajrore apo edhe për ata që haxhin e kryejnë përmes agjensioneve turistike të cilat para se të vijnë në Bashkësinë Islame për tu takuar me Rexhep Ziberin  (me vite përgjegjës që koordinon me agjensitë turistike), së pari duhet të shifen diku jasht me kreun e institucionit Sulejman Rexhepi – ndryshe nuk kalohet pragu. Fokusi i problemit për të cilin flet Raporti i DASH-it është ky dhe jo ai për të cilin defokuson Tairi.

Për ta kuptuar sa më lehtë realitetin e organizimit të haxhit përmes agjensioneve turistike, mjafton një bisedë jo më shumë se pesë minuta me ndonjë nga pronarët e agjensioneve turistike të cilëve po u parashtrohen pyetjet; Ku dhe cilit ia bëni pagesën dhe në çfarë forme e bëni të njëjtën? Menjëherë do të kuptoni se pagesa nuk bëhet në arkën e institucionit dhe as përmes transakcioneve bankare. Dëshmitë flasin se arkatarët e vërtetë gjatë haxhit janë Sulejman Rexhepi dhe Rexhep Ziberi. Pyetjet tona për të njëjtët janë këto: Përse agjensitë turistike nuk bëjnë pagesat e tyre në arkën e Bashkësisë Islame ose përmes transfereve bankare dhe sa prej të hollave që u merrni agjensive nuk përfundojnë në arkën e institucionit fetarë?

Nuk ka njeri që punon me agjensi turistike e që ka pasur punë me BIM e të mos jenë ballafaquar me probleme me Rexhep Ziberin po dhe me vet kreun e BIM-së Sulejman Rexhepi. Mënyra e komunikimit me palët dhe fjalori i tyre i pistë krahas të tjerave paraqet një skandal në vetvete dhe dëshmi e një niveli që postin e mbajnë vetëm për përfitime materiale. Padyshim se lidhur me këtë temë do të keni rastin të bindeni në rast se kryetari i LSDM-së Zoran Zaev do të vendos të publikon pjesë nga përgjimet lidhur me Bashkësinë Islame.   

No comments:

Post a Comment