Mar 1, 2015

Presidenti i Turqisë, Erdoğan ndodhet për një vizitë zyrtare në Arabinë Saudite

XHIDDE - Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan ndodhet për një vizitë zyrtare në Arabinë Saudite, raportojnnë mediat botërore.
Erdoğan' është pritur në aeroportin e Xhiddes nga Prefekti i këtij qyteti, Mushil Bin Macit, dhe Ambasadori i Turqisë në Arabinë Saudite, Yusun Demirer.
Presidenti i Turqisë, Erdoğan në këtë vizitë zyrtare shoqërohet nga Zv.Kryeministrat Yalçın Akdoğan dhe Numan Kurtulmuş, Ministri i Ekonomisë Nihat Zeybekci, Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlüt Çavuşoğlu, biznesmenë dhe gazetarë.
Erdoğan menjëherë pas zbritjes në aeroportin e Xhiddes ka ndërruar veshjen e tijë, duke veshur ihramin, veshje e cila përdoret për të kryer umren. Pas veshjes së ihramit Erdoğan dhe delegacioni i tij u nisën drejt qytetit të shenjtë, Mekke.
Presidenti i Turqisë pasi ka kryer umren pritet të kalojë në kryeqytetin e vendit, Rijad. Gjatë vizitës së tij në Arabinë Saudite Erdoğan pritet të takohet me Mbretin e këtij vendi, Selman bin Abdülaziz Al Suud.

No comments:

Post a Comment