Mar 9, 2015

Gjuriq: Serbia ka presione për njohjen e Kosovës

Drejtori i Zyrës serbe për Kosovën Marko Gjuriq ka deklaruar sot se normalizimi i marrëdhënieve (të Serbisë) me Kosovën nuk ndikon në statusin e Kosovës dhe se Beogradi kundërshton formimin Forcave të Armatosura të Kosovës.
Gjruqi, në një intervistë për gazetën ruse Sputnik ka thënë se presionet për pavarësinë e Kosovës ekzistojnë nga viti 2008 dhe nuk mendon se tani ato janë më të mëdha se sa që kanë qenë, transmeton koha.net.
“Kemi interesa të përbashkëta me shumicën e vendeve që e kanë njohur Kosovën, e të cilat janë aq të rëndësishme sa që politika e prishjes së marrëdhënieve me to nuk do të ishte në interesin tonë”, ka thënë Gjuriq. /Koha.net/

No comments:

Post a Comment