Feb 13, 2015

Përgjimi skandaloz që zgjoi gjithë Maqedoninë

Shkup, 13 shkurt-  Njerëzit më të rëndësishëm në vend përgjoheshin rregullisht nga  Drejtoria për Siguri dhe Kundërzbulim; shumë ministra si Gordana Jankullovska, Zoran Stavrevski,Zoran Zaev, lideri Ali Ahmeti dhe Menduh Thaçi kanë qenë prej kohësh në veshët e kësaj drejtorie. 

Bashkë me ta, shumë deputetë, botues të rëndësishëm, gazetarë, biznesmenë dhe policë. Skandali me shumë dëshmitarë zbulohet nga një  publikim i liderit të opozitës, Zoran Zaev. E paqartë e është e nesërmja e qeverisë, por teorikisht ka dhe kërcënim me burg: përgjimi i paligjshëm kushton deri në pesë vjet në qeli.


Sepse në politikë dhe tek njerëzit me pushtet puna ndryshon kryekëput: është vepër penale, e dënueshme ligjërisht. Një raport tronditës me audio-xhirime,i konsideruar deri më tani si sekret tepër i ndjeshëm shtetëror, ka hapur një faqe të pistë të Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim.

Institucioni në varësi të kryeministrit ka përgjuar edhe ministren e brendshme, me të cilin shërbimi informativ ka një lidhje të veçantë për shkak të detyrave praktike që duhet të kryejnë së bashku kundër krimeve që cënojnë sigurinë kombëtare.


Ndërkoh, lideri i PDSH Menduh Thaçi i nxitur nga afera “Përgjimi”, përsëri do të aktualizojë dosjen e tij “Kreator” e përgatitur me 2003 me urdhër të ish drejtorit të DSK-së Zoran Verushevski, ka paralajmëruar për “Dnevnik” funksionar i lartë i kësaj partie.


Jo rastësisht thonë në PDSH, Thaçi në takimin e fundit me ambasadorin e BE-së, Aivo Orav ka kërkuar të formohet Gjykatë speciale e cila do të zbardh gjitha përndjekjet dhe përgjimet në Maqedoni në 20 vitet e kaluara. Sipas funksionarit të PDSH-së, dosjen “Kreator”, PDSH përsëri do ta hapë në seancën e ardhshme qeveritare të pyetjeve të deputetëve.


Mënyra sesi dëgjoheshin telefonatat  e politikanëve që kishin imunitet, ishte fare e thjeshtë. Zgjidheshin njerëz të thjeshtë që kishin kontakt me ta, konsideroheshin si persona të dyshuar dhe më pas, dëgjoheshin telefonat e politikanëve./zhurnal.mk/

No comments:

Post a Comment