Feb 4, 2015

ISIS vret pengun e dyte japonez

                                                  ISIS ka ekzekutuar edhe pengun e dytë japonez. Një video e publikuar online tregon momentin kur Kenji Goto i hiqet koka nga militantët e ISIS.
Video u publikua më shumë se një javë pas lajmit të heqjes së kokës edhe të një tjetër japonezi me emrin Haruna Yukawa. ISIS kishte kërkuar nga shteti i Japonisë 200 milionë dollarë për lirimin e pengjeve.
“Për shkak të vendimit tuaj për të marrë pjesë në një luftë që nuk mund të fitohet, kjo thikë do të therë jo vetëm Kenji, por gjithashtu do të vazhdoj të shkaktoj masakra kudo që njerëzit tuaj të gjinden. Kështu që, ankthi për Japoninë le të filloj”, tha militanti para se ti priste kokën Gotos.
47-vjeçari Goto ishte i njohur i gazetar i lirë dhe filmbërës i cili shkoi në Siri në muajin tetor, në tentim për të liruar Yukawa.

No comments:

Post a Comment