Feb 1, 2015

Deti po përpin pallatet në Vlorë dhe Durrës nga modeli Rama i babëzisë

Deti po përpin pallatet në Vlorë dhe në Durrës. Dallgët me stuhi kanë përpirë rërën dhe i është drejtuar pallateve në Vlorë. Situata mjaft kritike është edhe në Durrës. Në të dy qytetet bregdetare pallatet janë ndërtuar me modelin Rama të babëzisë. Kryebashkiakët socialistë u kanë dhënë leje ndërtimi pa zbatuar asnjë kriter, ndërsa pallatet e ndërtuara vetëm pak metër larg bregut po rrezikohen nga deti. 
Si pasojë e reshjeve dhe stuhisë, Vlora po noton nën ujë. Dallgët e detit në Skelë kanë depërtuar deri në rrugë, ndërsa katet e para të pallateve në breg janë mbushur me ujë. Dhjetëra dyqane e biznese janë përmbytur, ndërsa uji vërshon nëpër rrugët e qytetit. 
Deri pasdite vonë, situata ishte përkeqësuar. Rrezikohesn të gjitha tokat bujqësore në Poro dhe Bishan, për mungesë argjinature në zonen e quajtur Murriz. Mungojnë argjinaturat dhe si pasojë rrezikohen të përmbyten dhjetëra banesa dhe të gjitha tokat bujqësore. Ndërkohë, edhe në Vlorë ka probleme të mungesës së energjisë. Orikumi ndodhet pa energji elektrike prej dy ditësh.

marrur nga: Rilindja demokratike 

No comments:

Post a Comment