Feb 10, 2015

Ambasadori i ri amerikan arriti në Shkup

Xhes Bejli, arriti sot në Shkup, ku mori detyrën e ambasadorit të ri amerikan në Maqedoni. Ai vjen në një kohë përplot turbulenca politike në Maqedoni, pas aksionit policor “Puç” dhe fillimit të publikimit të “bombave” nga ana e liderit të opozitë maqedonase, Zoran Zaev, raporton “Lajm”. Analistët thonë se ardhja e Bejlit në Maqedoni ndodh në një moment kur janë acaruar raportet mes qeverisë dhe ambasadës amerikane, kurse si tregues për një gjë të tillë, e përmendin faktin se kryeministri Gruevski nuk realizoi takim lamtumirës me ambasadorin e deritanishëm, Pol Volers

No comments:

Post a Comment