Jan 17, 2015

Shilegov: “Projekti Shkupi 2014”, Bunar pa fund!

Projekti “Shkupi 2014” përfundoi. Bëhen përllogaritje, analiza, në shumë sfera sesi kaloi viti, ndaj është e udhës që të shikohet edhe në projektin “Shkupi 2014”.
Çka solli, çka mori, çka na la. Një bunar pa fund! Do flasim për pesë shembuj. Këtë që sot e shpalosim nuk është asgjë krahasuar me atë që do ta dëgjoni dhe shihni të dokumentuar gjatë ditëve në vijim për gjoja projektin patriotik “Shkupi 2014”, deklaroi sot në pres-konferencë, zëdhënësi i LSDM-së Petre Shilegov.
“Objekti i Filharmonisë së Maqedonisë sipas deklaratave të dhëna zyrtare gjatë vitit të kaluar, duhej të kushtonte rreth 7.000.000 euro. Ende nuk është kryer, kjo godinë, nuk mori dyfish më shumë para, nuk mori trefish më shumë para, nuk mori katërfish më shumë para. Godina e Filharmonisë së Maqedonisë nga projekti “Shkupi 2014” në vitin 2015 ende ndërtohet dhe deri tani ka ngrënë rreth 41.000.000 euro para të popullit! Krahasimet me sallat e ndërtuara për koncerte në rajon, madje edhe në botë janë shokuese” theksoi Shilegov.
Ai pohon se projekti i papërfunduar Kryengritja e Karposhit sipas marrëveshjes bazike, duhej të kushtonte 5.000.000 euro.
“Deri tani janë harxhuar dyfish më shumë para, 10.300.000 euro. Për 4 shatërvane, vetëm honorari i skulptores së preferuar të pushtetit të Gruevskit, Valentina Stefanovska, është plus 1.500.000 euro. Deri tani Kryengritja e Karposhit ka marrë rreth 12.000.000 euro! Rikonstruimi i objektit të Teatrit të vjetër u paralajmërua se do të kushtojë 6.000.000 euro. Por rikonstruimi përfundoi për rreth 40.000.000 euro! Më shumë se 34.000.000 euro nga që ishte paraparë, theksoi zëdhënësi i LSDM-së.

No comments:

Post a Comment